MN: Március 15. után sem indul országjárásra Orbán

Vágólapra másolva!
Várhatóan csak a kampány utolsó hetében vesz majd részt kampányrendezvényeken Orbán Viktor Fidesz-elnök, de még ekkor sem biztos, hogy elmegy a vidéki rendezvényekre - írja a pénteki Magyar Nemzet. A lap szerint Orbán tévévitára sem fog vállalkozni a választások első fordulója előtt, a pártelnök helyett inkább aktivisták újabb hulláma fogja győzködni a Fidesz szavazóit.
Vágólapra másolva!

Legfeljebb a kampány utolsó hetében vehet részt a Fidesz országjáró kampánykörútján Orbán Viktor pártelnök - írja a pénteki Magyar Nemzet, amely szerint még nincs döntés arról sem, hogy egyáltalán megjelenjen-e helyi rendezvényeken Orbán. A Fidesz korábban azt ígérte, hogy Orbán március 15-e után kezd vidéki rendezvényekre járni (erről korábbi cikkünkben olvashat), most azonban úgy tűnik, hogy legalább áprilisig várni kell rá, és még akkor sem biztos, hogy lesznek vidéken fellépései.

A Fidesz március 1-je óta kezdett országjáró kampányt, abban Orbán helyett főként a Fidesz az elnökség tagjai, EP-képviselői és szakpolitikusai vesznek részt, a budapesti kerületeket pedig Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője járja be. A legtöbb rendezvényre Kövér László, az országos választmány elnöke hivatalos, akinek egyik lakossági fórumáról korábbi cikkünkben, itt is olvashat.

A Magyar Nemzet szerint nem csak Orbán vidéki kampánykörútja, de televíziós szereplése is bizonytalan, a Fidesz ugyanis egyelőre nem tervezi, hogy részt vesz a politikai vetélytársak által kezdeményezett tévévitákon. A lap szerint "nem elképzelhetetlen", hogy a két választási forduló között Orbán már hajlandó lenne egy tévévitára, a párt azonban az első forduló előtt nem tervez ilyen szereplést.

A Fidesz Orbán szerepeltetése helyett egyre erősödő kampánnyal és házhoz menő aktivistákkal készül a választási kampány utolsó négy hetére - írja a lap, amely saját információira hivatkozva azt írja, hogy a fidesz-aktivisták még egyszer fel fogják keresni a szavazókat a választásokig. Március 15. után a párt intenzív telefonos kampányra is készül, hétfőtől utcára kerülnek az óriásplakátok is, és egyre több televíziós és rádiós hirdetésben is megjelenik majd a Fidesz.