"Ballábas vagyok" - gólt kapott Mesterházyról csapata

Vágólapra másolva!
Gólt kapott csapata Mesterházy Attiláról, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről, aki szerdán focizással egybekötött kampányrendezvényt tartott a XIII. kerületben. Egyik hazaadásából is majdnem baj lett, igaz, volt egy nagy lövése is, ami egy méterrel kerülte el a kaput. Mesterházy hallgatóinak azt mondta, hárompárti parlamentet vár, ahol szerinte az MSZP lesz az egyetlen demokratikus erő. A közönség egyetértően morajlott, bár egyik hallgatója azt mondta, neki az MSZP Don Quijote-ja, Gyurcsány volt az igazi.
Vágólapra másolva!

"Ballábas vagyok" - ezzel lépett pályára Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a szocialisták szerdai kampányrendezvényén. Mesterházy lakossági fórumot tartott a XIII. kerületben, de előtte Tóth József helyi szocialista polgármester meghívására helyi amatőrökkel és Horváth Csaba korábbi MSZP-s főpolgármester-helyettessel játszott kispályás focit.

Mesterházy a magyar válogatott melegítő-fölsőjében lépett pályára, a meccs előtt passzolgatott Horváthtal, tudósítónk szerint Mesterházy technikás játékos, Horváth esetlenebbül mozgott nála, néhány átvételnél méterekre pattant el tőle a labda.

"Rugósfocisták"

"A Jobbik azt fogja mondani, hogy ezek a nagykoalíció színei" - viccelődött Mesterházy, miután beállt a piros-sárga csapathoz, Horváth a lilákkal játszott. A két politikus összesen 10 percet focizott, de nem volt eseménytelen a meccs. A 2. percben a piros-sárgák Mesterházy hibájából majdnem gólt kaptak, ugyanis hazaadta a labdát, de az majdnem rövid lett.

A következő szögletnél villant a lilák Mesterházy által fogott embere, megelőzte Mesterházyt és gólt szerzett. A meccs elején Mesterházy és Horváth csapattársai meg voltak szeppenve, óvatosan játszottak, de rendszeresen keresték a politikusokat a labdával. Horváth többször helyzetbe is került, de nem tudott élni a lehetőségekkel.

A végén Mesterházy előrehúzódott, volt egy veszélyes lövése, de egy méterrel elkerülte a kaput. Tapssal jelezte viszont elismerését, amikor a lilák egyik játékosa két piros-sárgának is kötényt adott. Az iram visszafogott volt, a polgármester sípszava vetett véget a mérkőzésnek, Tóth az [origo] kérdésére nevetve annyit mondott Mesterházy és Horváth teljesítményéről, hogy "jobban hasonlítottak a rugósfocistákra, mint a valódiakra". Horváth örülhetett, ők nyertek 2:0-ra.

Innen a Láng Művelődési Központba ment Mesterházy, ahol már negyed órával a délután 5-re meghirdetett kampányrendezvény előtt mosolygó, tréfálkozó nők sürögtek-forogtak, várták a miniszterelnök-jelöltet. A hangszórókból többek között a Beastie Boys Fight for Your Right című száma és az MSZP új kampánydala szólt. Mesterházy rengeteg puszit osztott ki, mielőtt elfoglalta volna helyét az előadók között.

Szanyi Tibor, az MSZP XIII. kerületi országgyűlési képviselője kezdett, általánosságban beszélt az MSZP terveiről, azt mondta, hogy közművé tenné az internetet a kerületben és megjegyezte, hogy igazi álma egy margitszigeti gyalogoshíd lenne. Megpróbálta érthetően elmagyarázni a hallgatóságnak azt is, hogy miről szól a választás: "Tiszta matematika az egész. Akkor győzünk, ha elmegyünk szavazni, de ha elmegyünk, győzünk is" - mondta. Beszéde végén adott egy tábla csokit Mesterházynak.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A focimeccsről készült képekért kattintson a fotóra!

Gyurcsány, az MSZP Don Quijote-ja

"Már elkezdtem enni, mert szeretem a tejcsokit" - kezdte mondandóját Mesterházy, aki az MSZP által az elmúlt hetekben felvetett témákat sorolta, az egyenes politikáról, ami szerinte hiánycikk volt az elmúlt 20 évben, felsorolta, hogy szerinte milyen eredményeket ért el az MSZP 8 év alatt, azt mondta, sok olyan dolog van, ami jobbá tette az emberek életét.

Azt mondta a Fideszről, hogy hazudik, amikor azt állítja, hogy semmi nem történt az elmúlt években, és a médiában szerinte kialakult jobboldali túlsúlyt okolta azért, hogy nincs több szó az állítólagos eredményekről. Mesterházy nem beszélt túl szenvedélyesen, de a közönség többször helyeslően morajlott, még ha nem is volt nagy éljenzés.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Szereti a tejcsokit - még több képért kattintson a fotóra!

"A demokratikus oldal bástyája a következő parlamentben az MSZP lesz" - jelentette ki Mesterházy, aki szerint nemzeti modernizációra van szükség a politikában és - bár nem fejtette ki, hogy mire gondol - ezt szerinte Orbán Viktor nem tudná megvalósítani. Azt mondta, hárompárti parlamentet vár, és azzal buzdította szavazásra a hallgatóságot, hogy a következő választásra új baloldalt kell építeni, amire nem a kisebbik rossz elve alapján, hanem önmagáért szavaznak az emberek.

A lakossági fórumra megtelt a 300 fős terem, álldogálók kevesen voltak, nem próbáltak többen bejutni a rendezvényre, mint amennyi hely volt. Mesterházy mindenesetre azzal zárta beszédét, hogy "minden rendezvényünkön többen vagyunk, mint gondolják". Egy idősebb asszony a rendezvény után azt mondta, szereti Mesterházyt, bár neki Gyurcsány Ferenc volt az igazi, mert ő volt "az MSZP Don Quijote-ja".