OVB: Jogsértő az MSZP Narancsvidék című kiadványa

Vágólapra másolva!
Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint jogsértő az MSZP által 500 ezres példányszámban terjesztett egyik kampánykiadvány. A Naracsvidék című politikai magazinban nincs megjelenítve a lap kiadója, emiatt tiltotta el az OVB az MSZP-t a további terjesztéstől.
Vágólapra másolva!

Jogsértő az MSZP Narancsvidék című kiadványa, mert azon a párt nem tüntetett fel impresszumot - mondta ki pénteki ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). A testület emiatt elmarasztalta az MSZP-t, illetve eltiltotta a további jogsértéstől, azaz a kiadvány terjesztésétől, és szabálysértési eljárást kezdeményezett az illetékes fővárosi II. kerületi jegyzőnél. (Az egyik sérelmező a Moszkva teret jelölte meg, ahol a kiadványt osztogatták.)

Az OVB-hez három beadvány is érkezett a kiadvánnyal kapcsolatban, az egyik kifogást a Fidesz képviseletében Nyitrai Zsolt küldte. A testület szerint ebben az esetben a jogsértő személye egyértelműen megállapítható, ezért az MSZP-t név szerint marasztalta el a testület. (Egy korábbi döntésnél nem lehetett bizonyítani, ki készíttetett impresszum nélküli kiadványt, ezért "alanytalanul" állapítottak meg törvénysértést.)

Fotó: Csanádi Márton [origo]

Többen utaltak arra, hogy Budai Bernadett, az MSZP szóvivője korábban maga mutatta be egy sajtótájékoztatón a Narancsvidék című politikai magazint. A szóvivő akkori közlése szerint az ötszázezer példányban készült kiadvány azokról a fideszes önkormányzatokról szól, amelyeknél a szocialisták véleménye szerint a "legbotrányosabban" bánnak a közpénzekkel.