Blikk: Orbán újabb metróvonalakat építene

Vágólapra másolva!
Befejezné a négyes metró építését, sőt, egy vagy két új metróvonalat is építene, a családi adózást vezetné be, lekényszeríttette vagy kiszorította volna a Ferihegynél gyakorlatozó izraeli gépeket és rendkívüli intézkedésekkel kezdene a választások után - derül ki Orbán Viktor Blikk-olvasóknak adott válaszaiból. A Fidesz vezér elmondta azt is, hogy utoljára egy éve hajolt el az alkoholtól, de a drogot sosem próbálta ki.
Vágólapra másolva!

"A menetrend a következő: választás után tényfeltárás. Azután a szükséges intézkedések meghozatala, majd a legfontosabb átfogó változások előkészítése, és utána költségvetési törvény 2011-re" - olvashatók Orbán Viktor tervei a szombati Blikkben arról, hogy mire lehet számítani a Fidesz kormányra kerülése esetén. Orbán, a párt kormányfőjelöltje a Blikk olvasóinak telefonon és interneten keresztül feltett kérdéseire válaszolt.

Orbán azt mondta, hogy a Jobbik egy "rendezetlen, botrányokkal teli párt, amiből csak káosz következhet" és szerinte ellophatja a bennük bízó fiatalok álmait. Az izraeli légerő szerdai, ferihegyi gyakorlatát Orbán szerint úgy kellett volna megakadályozni, hogy honvédség "lekényszeríti vagy kiszorítja" őket, ennek hiánya miatt méltatlannak és szégyenteljesnek nevezte a kormányzatot.

A négyes metró építését szerinte be kell fejezni, ha már "elképesztő mennyiségű pénzt költöttek el rá". Hozzátette, hogy még egy vagy két metróvonalra is szükség lenne, amit a gazdasági növekedésből fedezne. A költségvetésről azt mondta, hogy a "dolgok jelenlegi állása szerint a mostani kormány a választásokig kisöpri a kasszát, vagyis a hiány száz százalékát felhasználja", és emiatt rendkívüli intézkedésekre lesz szükség.

Orbán a családokat támogató adórendszert vezetné be az egykulcsos és a többkulcsos helyett. Az, hogy mennyi időbe fog telni a pénzügyi stabilitás visszaállítása, szerinte a választási eredményektől függ: "ha nagy támogatást kapunk, gyorsabban, ha kisebbet, akkor lassabban". Az egyik olvasó kérdésére válaszolva azt mondta, hogy legutóbb alkoholtól utoljára egy éve "hajolt el", de drogokat sosem próbálna ki.