Morvai Krisztina nem szerepel a Jobbik listáján

Vágólapra másolva!
Nem tér haza Brüsszelból Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője, aki nem szerepel a párt hétfőn közzétett országos listáján. Novák Előd alelnök szerint Morvai csak akkor jönne haza, ha augusztusban államfőnek választanák. Az országos listát Vona Gábor pártelnök vezeti, őt Balczó Zoltán EP-képviselő és Pörzse Sándor korábbi tévés műsorvezető követi.
Vágólapra másolva!

Nem szerepel a Jobbik országos listáján Morvai Krisztina a párt európai parlamenti képviselője és államfő-jelöltje - derül ki az Országos Választási Iroda honlapján hétfő este közzétett listából. Novák Előd, a Jobbik alelnöke a Hvg.hu-nak hétfőn este azt mondta, Morvai csak akkor tér haza Brüsszelből, ha augusztusban sikerül megválasztani köztársasági elnöknek.

A Jobbik országos listáját Vona Gábor pártelnök, miniszterelnök-jelölt vezeti, a második Balczó Zoltán EP-képviselő, a harmadik Pörzse Sándor korábbi tévés műsorvezető, a Barikád főszerkesztője, a negyedik Murányi Levente, a párt alenöke, az ötödik Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a párt igazságügyminiszter-jelöltje.

A Jobbik országos listájának első húsz helye a következőképpen alakul:

1. Vona Gábor
2. Balczó Zoltán
3. Pörzse Sándor
4. Murányi Levente
5. Gaudi-Nagy Tamás
6. Szabó Gábor
7. Novák Előd
8. Gyüre Csaba
9. Sneider Tamás
10. Zagyva György Gyula
11. Hegedűs Lórántné
12. Gyenes Géza
13. Zsiga-Kárpát Dániel
14. Volner János
15. Pősze Lajos
16. Staudt Gábor
17. Hegedűs Tamás
18. Nyikos László
19. Bödecs Barnabás
20. Szilágyi György