Országos lista állítását ígéri Seres Mária

Vágólapra másolva!
A Seres Mária vezette Civil Mozgalom arra számít, hogy képes lesz kilenc megyében területi listát állítani, így lehet országos listája is az áprilisi választásokon. Eddig még nem vették nyilvántartásba a szervezet több olyan jelöltjét, akik már leadtak kopogtatócéduláikat.
Vágólapra másolva!

Képes lesz országoslista-állításra a Civil Mozgalom (CM) - közölte Seres Mária, az áprilisi országgyűlési választáson induló szervezet vezetője. Szerinte a 44 induló párt közül a CM a hatodik szervezet, amely országos listát állíthat.

A CM úgy számolt, hogy az oszágos listához szükséges hétnél kettővel több, összesen kilenc területi listát sikerül állítania. 176 egyéni választókerületben 28 egyéni jelöltje indulhat - mondta Seres.

A Választás.hu-n jelenleg elérhető adatok szerint a CM-nek eddig 20 egyéni jelöltjét vették nyilvántartásba, elfogadott területi listája egyelőre nincs. A szervezet több egyéni jelöltje ugyanakkor még döntésre vár, őket is figyelembe véve a CM-nek a következő megyékben lehet esélye területi listára: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas.

A választáson induló szervezeteknek az egyéni jelöltek számára összegyűjtött ajánlószelvényeket a múlt hét péntekig le kellett adniuk ugyan, a területi listák állítására azonban hétfőn délután négy óráig még van idő. A pártok listaállítását folyamatosan követheti ebben a cikkünkben.

Seres Mária másfél éve vált országosan ismertté azzal, hogy a képviselők költségtérítéséről szóló népszavazáshoz szükséges 200 000 helyett több mint 600 000 aláírást gyűjtött össze. Seres Mária szerint "valamit nagyon elrontottak a nagy pártok", ezért van szükség az új szereplőkre, a civil erőre.