A rendőrséghez fordul Csapody egyik kopogtatócédulája miatt a választási bizottság

Vágólapra másolva!
Egy olyan ember neve is szerepel a Csapody Miklós által leadott kopogtatócédulák között, aki azt állítja, hogy nem adott ajánlószelvényt az MDF-es jelöltnek. A Fővárosi Választási Bizottság büntetőfeljelentést kezdeményez a bizonytalan eredetű szelvény miatt.
Vágólapra másolva!

Egy magánszemély vasárnap fellebbezést nyújtott be Csapody Miklós ajánlószelvényei miatt a Fővárosi Választási Bizottsághoz - olvasható a Fővárosi Választási Bizottság oldalán. Csapody Miklós a 15. választókerületben indul az MDF jelöltjeként, 878 ajánlószelvényt adott le, ebből a bizottság szerint 819 volt érvényes, így nyilvántartásba vették és engedélyezték, hogy induljon a választásokon.

A panaszos magánszemély azt kifogásolja, hogy a választási bizottság olyan szelvényeket is érvényesnek számított, amelyeken más tollal írták be az adatokat és az aláírást. Állítása igazolására becsatolta egy másik magánszemély nyilatkozatát, aki azt állítja, nem adott ajánlást a jelöltre, az érvényes szelvények között mégis van olyan, amin az ő neve olvasható. Az írásos nyilatkozat alapján felmerül, hogy bűncselekmény történhetett, ezért a Fővárosi Választási Bizottság hétfő esti ülésén úgy döntött, hogy a rendőrséghez fordul, és kéri, hogy döntsenek arról, indítanak-e büntető eljárást. Csapody Miklóst nem tudtuk telefonon elérni.