Gyurcsány: A Jobbik lesz a Fidesz Ludas Matyija

Vágólapra másolva!
A Jobbik azt adja majd sokszorosan a Fidesznek, amit ők adtak az elmúlt években a szocialistáknak - mondta egy ferencvárosi fórumon Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő. Szerint a Jobbik ma már a Fidesz kárára növekszik, aminek az az oka, hogy nem világos a határ a két párt között.
Vágólapra másolva!

Ha a Fidesz kerül kormányra, akkor mindaz, amit ők adtak az elmúlt években a szocialistáknak, azt nem háromszor - mint Ludas Matyi -, hanem huszonháromszor fogja majd nekik visszaadni a Jobbik - mondta Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök szerdán kora este egy ferencvárosi zártkörű lakossági fórumon.

Gyurcsány a négy-ötszáz ember előtt tartott beszédében úgy fogalmazott: mindez azért történhet majd így, mert Orbán Viktor Fidesz-elnök éveken keresztül ezt tanította fiatal tanítványainak. Azt mondta, a Jobbiknak semmilyen skrupulusa nem lesz, még annyi sem, mint amennyi a Fidesznek egy-egy pillanatra volt.

A korábbi kormányfő azt mondta: soha nem kívánná a Fidesz rossz szereplését azon az áron, ha ebből a Jobbik profitál. Gyurcsány úgy véli, a Jobbik egy ideje már a Fidesz kárára növekszik, és ezt azért teheti meg, mert nem világos a határ a két párt között.