Karambolozott egy fideszes képviselőjelölt Iszkaszentgyörgyön

Vágólapra másolva!
Törő Gábor, a móri választókerület fideszes képviselőjelöltje balesetet szenvedett Iszkaszentgyörgy közelében szerda virradóra. Az MTI úgy tudja, a baleset oka az volt, hogy Törő elkezdett üldözni egy őt becsmérlő szórólapot terjesztő autóst, Törő kampányfőnöke ezt azonban tagadta. Személyi sérülés nem történt. A közelben fekvő Bodajk polgármestere is azt állítja, Törő és egy embere a hivatal takarítóját üldözték, aki jövedelem-kiegészítésként szórólapozott családjával.
Vágólapra másolva!

Három autó ütközött szerdára virradóra Iszkaszentgyörgyön, személyi sérülés nem történt. A Fejér megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a balesetnek részese volt a móri választókerület fideszes képviselőjelöltje, Törő Gábor. A szóvivő tájékoztatása szerint szakértők még vizsgálják a baleset körülményeit. A baleset valamennyi részese megfújta az alkoholszondát, és az egyiküknél sem mutatott pozitív értéket. Törő a helyszínen lemondott mentelmi jogáról.

Az MTI úgy tudja, hogy az országgyűlési képviselőjelölt kocsijával egy másik autó nyomába eredt, az abban ülők ugyanis őt ócsárló szórólapokat terjesztettek. A rendőrségi szóvivő azt mondta, ilyenről nem tud. Törő kampányfőnöke az [origo]-nak azt mondta, hogy az MTI értesülésének semmilyen alapja nincs, szerinte a Törő autójával koccanó autó vezetője is tagadta, hogy szórólapokat terjesztettek volna.

"Törő éppen megelőzött egy nagyon lassan közlekedő gépjárművet, amikor az balra kanyarodott indexelés nélkül, mert az út másik oldalán lévő házhoz akart bekanyarodni" - mondta Törő kampányfőnöke, aki szerint mindössze kisebb koccanás volt a két autó között (a két autóba szaladt bele a harmadik). Az anyagi kár nem jelentős a kampányfőnök szerint.

Sokkot kaptak

Az ügyben megszólalt Oszlánszki Zsolt, Bodajk független polgármestere is. Oszlánszki a Független Hírügynökségnek azt mondta: a polgármesteri hivatal takarítója jövedelem-kiegészítésként férjével és két gyerekével szórólapokat osztott. Kedden este a hivataltól kért segítséget az üldözés miatt. Még éjszaka bevitték a kórházba, mert sokkot kapott ő és nyolcadikos fia. Már otthon kezelik őket. A szórólapon Törő Gábor, a Fidesz Fejér megyei 5-ös választókörzetének képviselőjelöltjének jövedelmével kapcsolatos ellentmondásokra hívták fel a figyelmet.

A család szórólapozás közben Törő Gábor egyik emberébe botlott, akivel szóváltásba került. Ebből alakult ki az üldözés. Iszkaszentgyörgyön az egyik rokonuknál akartak menedéket keresni. Szerintük két autó üldözte őket, az egyik Törő Gábor alelnöki szolgálati gépkocsija volt. Iszkaszentgyörgyön egy zsákutcában megállásra kényszerítették a család autóját, ahol Törő Gábor autójával leszorította őket. A két kocsi ütközött, majd a másik kocsival körülzárták a menekülőket - állítja a polgármester, aki szerint erről a család tájékoztatta őt.

Oszlánszki nem először keveredik vitás ügybe. Korábban, ahogy az [origo] is megírta, valakik lemondó levelet írtak a nevében, de a településen évekre visszatekintő hagyománya van a nyílt vagy éppen névtelen levelek útján folytatott politikai csatározásoknak. Bodajk körülbelül 18 kilométerre fekszik Iszkaszentgyörgytől.