Orbán szerint nincs szükség szavazatmaximalizálásra

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2006-ban szavazatmaximalizálási szempontok miatt vezette a párt Pest megyei listáját. Mivel a párt jelenleg magasan vezeti a közvélemény-kutatásokat, így nyugodtan kerülhetett a lakhelye szerint Fejér megyei lista élére. Erről Orbán Fejér Megyei Hírlapnak beszélt.
Vágólapra másolva!

"Nem én választottam a listát, a lista választott engem" - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Fejér Megyei Hírlapnak arra a kérdésre, hogy miért a Fejér megyei listát vezeti. Orbán 2006-ban még a párt Pest megyei listájának élén szerepelt.

Orbán közölte: a listák összeállításánál természetesen azt nézik, hogy a párt vezetői közül ki, melyik megyéből érkezett, melyik város az ő városa, és ott szívesen fogadják-e. "Nem kellett erről külön döntést hozni, adta magát, hogy én Fejérben induljak" - mondta lapnak Orbán arra utalva, hogy a Fejér megyei Felcsúton van háza.

A Fidesz elnöke szerint a döntést megkönnyítette az is, hogy jelenleg nem voltak olyan szavazatmaximalizálási szempontok, mint korábban, amelyek miatt inkább egy nagyobb megyei lista élére került. "Most elég jól állunk ahhoz, hogy a szívem szerinti megyei listán szerepelhessek" - mondta Orbán. A Fidesz március közepén hozta nyilvánosságra a választási listáit, (erről itt olvashat részletesen.)

Orbán kedden Székesfehérváron kampányolt. Többek között ellátogatott az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokhoz, illetve a Petőfi Moziba is. (Orbán kampánykörútjáról itt olvashat részletesen.)