Már nyomtatják a 8,5 millió szavazólapot

Vágólapra másolva!
Elkezdték kinyomtatni az Állami Nyomdában a szavazólapokat, amiket majd az április 11-i országgyűlési választáson használnak fel. A lapokat keddtől szállítják majd ki, 120 kilométer nemzetiszín szalaggal és 120 ezer tollal együtt.
Vágólapra másolva!

Már nyomtatják az áprilisi országgyűlési választás 8,5 millió szavazólapját az Állami Nyomdában. A szavazólapokat és a kellékeket keddtől, egyenként 12 kilogrammos csomagokban, 15 ezer dobozban szállítják ki - közölte az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjének szervezési helyettese, Zubor András csütörtökön. A szavazólapokra 814 egyéni jelölt és 117 területi lista kerül fel. A területi listás szavazólapok fekvő A4-es méretűek, az egyéni listások álló, A4-es formátumúak lesznek. A lapokat biztonsági jelekkel is ellátják: mikroírással és UV-festékkel.

A szavazókörökbe szállítanak 120 kilométer nemzetiszínű szalagot (ezzel zárják le az urnákat) és 120 ezer tollat. A választáson 100 ezernél valamivel több elsőszavazó jogosult részt venni, ők emléklapot kapnak a szavazatszámláló bizottságtól. Zubor András elmondta: a választás nyomdai költsége 600-700 millió forint, a végleges költséget egyelőre nem lehet tudni, mivel befolyásolja az előállítandó termékek mennyiségét, hogy a második fordulót hány helyen kell megtartani.