Varga Mihálynak plakátozó tűzoltók miatt támadja a Fideszt az MSZP

Vágólapra másolva!
Etikátlannak tartja az MSZP, hogy tűzoltók rakták fel Varga Mihály fideszes képviselőjelölt, a párt alelnökének plakátjait a villanyoszlopokra Karcagon. Az MSZP többek között azt szeretné tudni, Varga fizetett-e ezért, és mennyit. A Fidesz szerint fizettek.
Vágólapra másolva!

Az MSZP nem tartja etikusnak, hogy - fényképek tanúsága szerint - tűzoltók segítették Varga Mihály Fidesz-alelnök kampányát, és azonnali vizsgálatot követel az ügyben. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője pénteken mutatott be két fényképet, amelyen állítása szerint karcagi tűzoltók Varga Mihály választási plakátjait helyezték fel villanyoszlopokra.

Szerinte a képek nappal készültek, így a tűzoltók feltehetően munkaidőben tették fel a molinókat. "Amíg a tűzoltóság emberei a Fidesznek, egészen pontosan (...) Varga Mihálynak kampányolnak, nyilvánvalóan nem tudnak tüzet oltani, nem tudnak emberéletet menteni, nem tudnak otthonokat, iskolákat megmenteni" - közölte a szóvivő.

Az MSZP nem tartja etikusnak a tűzoltókat a kampányban felhasználni. A szocialisták arra várnak választ, mi köze van Varga Mihálynak az ügyhöz, kitől és mikor kérte a szolgáltatást, fizetett-e érte. A tűzoltóság vezetői nem érzik-e etikátlannak vagy helytelennek, hogy kollégáikat kampányidőszakban pártos munkára kényszerítik? - kérdezte még a szóvivő.

Varga Mihály Jász-Nagykun-Szolnok megye 8-as számú, karcagi központú választókerületében indul képviselőjelöltként.

Fizettek

Az MSZP felvetésére Cser-Palkovics András a Fidesz helyettes szóvivője közölte, hogy pártja számla alapján kifizette a hirdetés rögzítését a tűzoltóságnak. Nagy bajban lehet az MSZP, ha ilyen blődségekkel kampányol - mondta. Szerinte a tűzoltók munkavégzését nem a plakátolás veszélyezteti, hanem az, hogy a szocialisták az idei költségvetésben sok százmillió forinttal kurtították meg támogatásukat.