Kiakadt az MDF plakátján egy dohánygyár

Vágólapra másolva!
Saját termékeit vélte felfedezni az MDF egyik, cigarettásdobozokat ábrázoló választási plakátján egy dohánygyár, ezért levélben tiltakozik a pártelnöknél. A dobozokon a Fidesz, az MSZP és a Jobbik szerepel, de a gyártó szerint egyértelműen felismerhetőek a sajátos csomagolási elemek.
Vágólapra másolva!

Az MDF egyik új kampányplakátja ellen tiltakozik a BAT Pécsi Dohánygyár Kft., mert az szerintük olyan cigarettásdobozokat ábrázol, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak a dohánygyár által gyártott és forgalmazott egyes termékekre, és így beazonosíthatóvá teszik azokat. A plakáton látható cigarettásdobozokon a Fidesz, az MSZP és a Jobbik neve szerepel a "Meddig szívod még?" szlogen alatt.

A dohánygyár Dávid Ibolya pártelnöknek címzett, és az MTI-hez hétfőn eljuttatott levelében azt írja: nem járult hozzá az általa használt védjegyek, védjegy- illetve csomagolási elemek felhasználásához, és sajnálatosnak tartja továbbá, hogy sem a párt, sem a kampányt készítő kommunikációs ügynökség nem kereste meg őket.

A cég arra kéri az MDF-et, hogy kampánya során ne használja ezeket az elemeket, és hívja fel erre a kampányt készítő kommunikációs ügynökség figyelmét is, tekintettel a további felhasználás lehetséges jogi következményeire.

Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke az MTI megkeresésére annyit közölt: "az MDF kampányát jogászok is segítik, akik engedélyezték ezt a kampányt. Véleményem szerint a plakáton szereplő cigaretták és pártok között kizárólag egyetlen hasonlóság van: mindegyik tele van tömve dohánnyal".