Nem függeszti fel az OVB a terézvárosi alpolgármester mentelmi jogát

Vágólapra másolva!
A kedd esti országos választási bizottsági döntés alapján a testület nem függeszti fel Hatvani Csaba MSZP-s jelölt mentelmi jogát. Hatvani két ügyben is érintett: terézvárosi alpolgármesteri posztjával visszaélve leszedetett egy kerékbilincset, illetve hűtlen kezeléssel gyanúsítják az Andrássy út 47. szám alatti ingatlan eladásának ügyében.
Vágólapra másolva!

Nem függesztette fel Hatvani Csaba MSZP-s képviselőjelölt mentelmi jogát kedd esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). Hatvani a főváros 8. számú egyéni választókerületében indul, mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész kérte az OVB-től, mert ellene több büntetőeljárás van folyamatban.

Hatvani Csabát, Terézváros vagyongazdálkodásért, városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármesterét felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség tavaly novemberben, a kerékbilincsek fizetés nélküli leszerelése miatt folyó eljárásban. Hatvanit azzal gyanúsítják, hogy 2009. július 22-én rávette a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, hogy hivatali helyzetével visszaélve egy, a kerületben szabálytalanul parkoló autóról a kerékbilincset a költségek megfizetése nélkül szereltesse le.

Az alpolgármester egy másik büntetőügyben is érintett: hűtlen kezelés gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Terézváros tulajdonát képező Andrássy út 47. alatti ingatlan eladása miatt. Az ingatlan eladásával összefüggésben az ügyészség a VI. kerületi képviselő-testület valamennyi MSZP-s és SZDSZ-es tagját hűtlen kezeléssel gyanúsítja, egy kivétellel.

Az OVB keddi ülésén úgy foglalt állást, hogy Hatvani Csaba mentelmi jogát nem függeszti fel. A testület zárt ajtók mögött döntött, és a közzétett, nyilvános határozat nem tartalmaz tartalmi indoklást, így nem tudható, a testület a zárt ülésen milyen érvek, indokok alapján döntött úgy, hogy nem függeszti fel a mentelmi jogot. Az OVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.