Orbán: Életem legnagyobb feladata előtt állok

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint 1956 vagy 1990 jelentőségéhez hasonlítható történelmi győzelmet aratott a Fidesz a 2010-es országgyűlési választásokon. Orbán azt mondta, bár nagy a siker, tudja, hogy élete legnagyobb feladata előtt áll.
Vágólapra másolva!

"Ez a győzelem nem a Fideszé, ez a győzelem az önöké, Magyarországé" - Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azzal kedzte a 2010-es országgyűlési választás eredményhirdetése után beszédét, hogy gratulált minden állampolgárnak.

Orbán szerint a magyarok ma elkezdtek írni "egy olyan történelmi mondatot", mint amilyet 1956-ban vagy 1990-ben írtak. "A magyarok felemelték a fejüket, és ítéletet mondtak egy korszak felett" - jelentette ki a választási eredmények nyilvánosságra kerülése után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Orbán szerint Magyarország polgárai ítéletet mondtak egy kudarcot vallott korszak felett, leadták a szavazatukat a saját életükre, és ezzel legyőzték a reménytelenséget.

"A feladat most az, hogy együtt fejezzük be azt a mondatot, amit együtt kezdtünk írni" - mondta Orbán, aki arra kérte hallgatóit, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy 2010 vonuljon be a történelemkönyvekbe, a magyar nemzet nagy dátumai közé. "Látom, felhőtlen az öröm, tényleg óriási a siker, de közben minden idegszálammal érzem, hogy életem legnagyobb feladata előtt állok" - mondta Orbán, de hozzátette: tudja, hogy ez a feladat megoldható. Ehhez minden magyar segítségét kérte, majd azzal zárta beszédét: mi, magyarok, nem a meghátrálás, hanem a hűség emberei vagyunk.

Orbán sajtótájékoztatója az eredmények kihirdetése után

A Vörösmarty utcai székházban elmondott beszéd után Orbán Viktor a Vörösmarty téren mondott beszédet a Fidesz támogató előtt. A következő magyar kormány megalakulásához szükséges parlamenti többség már rendelkezésre áll - mondta Orbán. Magyarország polgárai gyors, mélyreható, megrendítő változást akarnak - tette hozzá. "Tudatában vagyunk annak, hogy... a velünk szembeni elvárások is történelmi jelentőségűek" - jelentette ki Orbán, aki tegezte hallgatóságát.

Orbán győzelmi beszéde a Fidesz szimpatizánsai előtt

Én pontosan tudom, hogy a választás éjszakája az örömé és az ünneplésé - mondta Orbán, de hozzátette, hogy "a választási győzelmet ki kell érdemelni". Orbán szerénységet és alázatot ígért hallgatóinak. A Fidesz elnöke felszólította a hallgatókat, hogy két hét múlva, a választások második fordulójában legalább ennyien menjenek el szavazni a bizonytalan körzetekben, mint ma.