Még gondolkozik a kormányfőjelölti vitán Orbán

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor hétfőn közölte, még gondolkozik azon, hogy vitázzon-e Mesterházy Attilával. A Fidesz elnöke azt mondta: most minden erejét az köti le, hogy minél nagyobb egység jöjjön létre a parlamentben.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor hétfői budapesti nemzetközi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: a hét közepéig gondolkozik azon, vitázzon-e Mesterházy Attilával, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével. Szerinte korábban is pontosan fogalmazott, amikor azt mondta, ha a két forduló között lesz még értelme, akkor készen áll a vitára.

Át kell gondolnom, van-e még értelme ennek a vitának, miről is fogunk vitatkozni - fogalmazott a Fidesz elnöke. Hozzátette: "a következő napokban minden erőmmel azon leszek, hogy a lehető legnagyobb egység jöjjön létre Magyarországon, ezért fogom járni az országot".

Mesterházy Attila vasárnap éjjel, az választási eredményének ismeretében jelezte: bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között várja Orbán Viktort egy miniszterelnök-jelölti vitára, a két párt programjának ütköztetésére.

Korábban a parlamentbe be nem jutott MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos is vitát kezdeményezett múlt csütörtökre, de ezen végül nem jelent meg senki. 1998 óta egészen mostanáig minden választáson volt miniszterelnök-jelölti vita, az első épp Orbán Viktor kezdeményezte az akkor hivatalban lévő kormányfővel, Horn Gyulával (a korábbi vitákról összeállításunkat itt találja.)