Kampánycsendet sértettek a Szekerest támogató sms-ek

Vágólapra másolva!
Az első fokú határozatot megváltoztatva kampánycsendsértőnek nyilvánította a területi választási bizottság azokat az sms-eket és emaileket, amelyek a választás napján arra buzdították a szavazókat, hogy az MSZP-s Szekres Imrére szavazzanak Jászapátiban. Az MSZP szerint provokációról van szó, és valaki a külföldről küldött üzenetekkel akarta lejáratni a szocialista jelöltet. Szekeres körzetében a Fidesz jelöltje már az első fordulóban mandátumot szerzett.
Vágólapra másolva!

Kampánycsendet sértettek azok a külföldről küldött sms-ek, amelyek arra buzdítottak több szavazót, hogy a szocialista Szekeres Imrére adják szavazatukat vasárnap - mondta ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Területi Választási Bizottság. A testület másodfokú döntésével megváltoztatta az első fokú határozatot, amelyet a helyi választási bizottság hozott Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es számú, alsó-jászsági egyéni választókerületében: az első fokú döntés még nem marasztalta el a szocialista jelöltet.

A választás napján Szekeres érdekében nem csak sms-ek, de elektronikus levelek is érkeztek választókhoz - derül ki a megyei önkormányzat honlapján olvasható tájékoztatásból. Az MSZP szombati közleménye szerint azonban ezek az üzenetek nem az MSZP-től származnak, hanem valaki így akarja lejáratni a szocialista jelöltet.

"Az MSZP mélyen elítéli azt a módszert, amellyel országgyűlési képviselőjét ismeretlen személyek megpróbálják kampánycsend-sértés gyanújába keverni" - közölte a párt országos központja szombaton. A párt arra emlékeztetett, hogy a választókörzetben már a 2004-es európai parlamenti választási kampány során is volt példa hasonló "provokációra", ekkor Jászapátin egy szórólap kínált az MSZP nevében pénzt a cigány embereknek, ha a pártra szavaznak.

A rendőrségi vizsgálat akkor megállapította, hogy a szórólapot a Pócs János fideszes önkormányzati képviselő tulajdonában álló cég fénymásolóján sokszorosították. Pócs János volt az idei parlamenti választáson a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje Szekeres Imrével szemben - áll az MSZP közleményében. Pócs már az első fordulóban mandátumot szerzett 54,16 százalékos eredménnyel.