Mondott négy fontos törvényt Kövér, amit módosítana a Fidesz

Vágólapra másolva!
A választójogi törvényt, az önkormányzati törvényt, a médiatörvényt és a határon túli magyarok állampolgárságának kérdését rendező jogszabályt módosítaná okvetlenül a Fidesz - mondta Kövér László, a párt országos választmányának elnöke az Erzsébetvárosban Budapesten.
Vágólapra másolva!

Kevés olyan kétharmados törvény van, amelyet okvetlenül módosítani szeretne kormányon a Fidesz - mondta hétfőn Kövér László: e néhány közé tartozik a választójogi törvény, az önkormányzati törvény, a médiatörvény, valamint a határon túli magyarok állampolgárságának kérdését rendező jogszabály-módosítás.

A Fidesz országos választmányának elnöke Budapesten a párt VII. kerületi kampányát segítők előtt egy erzsébetvárosi borospincében elmondta: a választójogi törvény módosítása a kisebb parlamenthez kell, az önkormányzati törvényen pedig azért kellene változtatni, hogy a helyhatóságokat alkalmasabbá tegyék a mai gazdasági-pénzügyi viszonyok között a feladataik teljesítésére. Ezeken kívül nagyon fontos, kétharmados tárgykörbe tartozó kérdés szinte nincs.

Kövér a zártkörű esemény előtt a kerület utcáin narancsot és szórólapot osztogatva arra bíztatta a járókelőket, hogy menjenek el szavazni 25-én és ne üljenek fel azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint a kerületben már eldőlt a választások eredménye.

Kövér László a választási rendezvényen azok előtt beszélt, akik a legaktívabbak a Fidesz kerületi kampányában. Erzsébetvárosban ugyanis még nem dőlt el a mandátum sorsa: Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 46,34 százalékát szerezte meg, az MSZP-s Kispál Tibor 25,87 százalékot, az LMP indulója, Csiba Katalin pedig 17,47 százalékot ért el az első fordulóban.