Orbán továbbra is a Fidesz elnöke akar maradni

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a parlamenti választás második fordulója után is a Fidesz elnöke kíván maradni.  A párt elnöke erről kedden Facebook-oldalán írt. Hétfőn az RTL Klub közölte azt, hogy a kormányfői feladatokra koncentráló Orbán helyett Pokorni Zoltán vagy Kövér László lehet a Fidesz elnöke.
Vágólapra másolva!

"A Fidesz elnöksége körüli pletykákról. Kéretlen tanácsadók és házasságközvetítők kíméljenek. Semmilyen érvet nem találok, ezért a második fordulót követően sem áll szándékomban magára hagyni a Fideszt" - írta kedden Facebook-oldalán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Az RTL Klub Híradója hétfőn számolt be arról, hogy információik szerint a választások második fordulója után új elnöke lehet a Fidesznek, ugyanis Orbán Viktor lemond. A miniszterelnöki feladatokra koncentráló Orbán helyett - az RTL Klub szerint - Pokorni Zoltán vagy Kövér László lehet a párt elnöke. Havasi Bertalan, a párt sajtófőnöke kedden az MTI-nek azt mondta: ez a téma semmilyen formában nem vetődött fel a Fideszben.

Orbán kedden az [origo]-nak nyilatkozva szamárságnak nevezte azokat a sajtóinformációkat, amelyek a lehetséges kormányfő-helyetteseiről szólnak. Hétfőn az MTI arról írt, hogy Varga Mihály, a Fidesz alelnöke mellett kormányfő-helyettes lehet Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is, délután pedig az RTL Klub azt közölte, hogy a helyettesek között lehet Navracsics Tibor, a Fidesz-frakció jelenlegi vezetője is.