Megtévesztő szórólap miatt tett feljelentést a Fidesz és az MSZP Szegeden

Vágólapra másolva!
Nyomozást rendelt el a rendőrség a szegedi Fidesz és az MSZP feljelentése alapján választás elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt. A szórólapokon az áll, hogy ne szavazzanak a két párt jelöltjeire, mert ők már bejutottak a parlamentbe.
Vágólapra másolva!

Két ügyben is nyomozást rendelt el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya választás elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást, amely egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a Fidesz és az MSZP feljelentése alapján indították el. Az ügyek kapcsán több ezer szórólapot foglaltak le a rendőrök, és még tart az adatgyűjtés és a tanúk kihallgatása - írja pénteki közleményében a megyei rendőr-főkapitányság.

Az ügy kapcsán a Fidesz és az MSZP ugyanazt mondja, vagyis, hogy pártjuk arculati elemeivel jelentettek meg szórólapokat Szegeden. Ezeken az áll, hogy az első fordulóban mandátumot nem szerző jelöltek - vagyis a fideszes Bohács Zsolt és az MSZP-s Botka László - már bejutottak a parlamentbe, ezért a második fordulóban már senki ne szavazzon rájuk.

Csepregi Nándor, a Fidesz szegedi kampányfőnöke elmondta: kinyomozták, kik terjesztették az említett szórólapokat, és beszéltek is a cég vezetőjével, aki azt mondta nekik, hogy nem fedi fel megbízóját. Azt azonban elárulta, hogy szerződésben állapodtak meg arról, hogy minden jogi következményt a megbízó visel.

A Független Hírügynökség az ügy kapcsán megkereste a megbízó, egyébként Békés megyei céget, ott azonban nem akartak nyilatkozni.