Harrach Péter lesz a KDNP frakcióvezetője

Vágólapra másolva!
Felkérte Harrach Pétert az új KDNP-frakció vezetésére Semjén Zsolt, a párt elnöke. A KDNP frakciójának várhatóan 30-35 tagja lesz. A Fidesz és a KDNP frakciói Harrach szerint a jövő héten alakulnak meg.
Vágólapra másolva!

Felkérte Harrach Pétert az új összetételű parlamentben a KDNP-frakció vezetésére Semjén Zsolt, a párt elnöke - értesült kedden az MTI. Harrach Péter már vasárnap este a Fidesz eredményváró központjában azt mondta az [origo]-nak, hogy ő vezetheti a frakciót, azt mondta: a héten a parlamenti ülés előkészítésével fog foglalkozni, mint a KDNP-frakció lehetséges vezetője. Harrach az [origo]-nak azt mondta, a jelenlegi 23 helyett 30-35 tagja lehet az új KDNP frakciónak.

A 62 éves Harrach Péter 2002 óta az Országgyűlés alelnöke, előtte 1998 és 2002 között az Orbán-kormány szociális és családügyi miniszteri posztját töltötte be. A Fidesszel szövetséges KNDP parlamenti frakcióját a 2006-2010-es ciklusban Semjén Zsolt pártelnök vezetette. Semjén az új kormányban sajtóértesülések szerint nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes lehet. Az új kormányban a kereszténydemokraták felelhetnek majd szociális, az oktatási területért. Előbbi terület irányítója Soltész Miklós, utóbbié Hoffmann Rózsa lehet.

Harrach a Hír Tv Rájátszás című műsorában azt mondta, a jövő héten megalakul a KDNP és a Fidesz frakciója is. Orbán Viktor Fidesz-elnök hétfőn jelentette be, hogy a Fidesz frakció vezetésére Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét szeretné felkérni.