Obama és Putyin is gratulált Orbánnak

Vágólapra másolva!
Levélben gratulált az amerikai elnök és az orosz kormányfő a Fidesz választási győzelméhez Orbán Viktornak.
Vágólapra másolva!

Barack Obama és Vlagyimir Putyin is gratulált Orbán Viktornak a Fidesz győzelméhez. Barack Obama elnök levelét az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerdán személyesen juttatta el a Fidesz elnökének. Az amerikai elnök azt írta, az Egyesült Államok elkötelezett a Magyarországgal való szoros, közös munkában, "mégpedig annak érdekében, hogy a biztonságunk és a fejlődésünk, növekedésünk előtt álló kihívásokra megfelelő válasz szülessen".

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök levelét is szerdán kapta meg Orbán Viktor. Putyin az Egységes Oroszország párt vezetőjeként megerősítette készségét a két párt közötti "konstruktív és tartalmas párbeszéd folytatására", amely egyébként - meggyőződése szerint - hozzá fog járulni az orosz-magyar kapcsolatok megerősítéséhez.

A Fidesz választási győzelméhez korábban mások mellett Angela Merkel német kancellár, Nicolas Sarközy francia köztársasági elnök, Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Herman Van Rompuy, az EU elnöke és Jerzy Buzek, az Európai Parlament lengyel elnöke is.