Csütörtökön kezdi el ismertetni a kormánynévsort a Fidesz

Vágólapra másolva!
Várhatóan csütörtök délután kezdi el ismertetni a Fidesz a leendő kormány összetételét a Fidesz - mondta Szijjártó Péter, a párt szóvivője. A Fidesz eddig nem beszélt arról, hogy kik lesznek az új kormány tagjai.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délután elkezdi ismertetni a leendő kormány személyi összetételét a Fidesz - mondta Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján. A Fidesz szóvivője azt mondta, a teljes kormánynévsort még nem ismertetik, de csütörtökön nagyon sok kérdésre választ kapnak az újságírók. A párt egyik vezető politikusa az [origo]-nak azt mondta: a Fidesz keddi elnökségi ülésén is szóba kerültek a fontosabb személyi kérdések.

A Fidesz eddig nem beszélt arról, hogy kik lesznek az új kormány tagjai. Orbán Viktor eddig csak Martonyi Jánost nevezte meg, aki a külügyi tárcát fogja irányítani. Hétfői sajtótájékoztatóján Orbán arra hivatkozva nem árult el neveket, hogy előbb meg akarja várni a köztársasági elnök felkérését. A felkérés szerda délelőtt megtörtént, (erről itt olvashat bővebben.) A sajtóban pedig több találgatás jelent a miniszterek neveiről, a lehetséges kormánynévsort itt olvashatja.

Szijjártó Péter a szerdai sajtótájékoztatón méltatlannak és helytelennek nevezte az államfő személye körüli találgatásokat, és azt mondta, amíg a kormányzati munkára való felkészülés és a kormányalakítási tárgyalások be nem fejeződnek, a Fidesz nem tartja aktuálisnak ezt a kérdést. Sólyom László köztársasági elnök mandátuma a nyáron jár le. Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke kedden a TV2 reggeli műsorában azt mondta, szerinte Sólyom László nem lesz újra köztársasági elnök.