Az utolsó pillanatban adta le céduláit az LMP főpolgármester-jelöltje

Vágólapra másolva!
Az LMP főpolgármester-jelöltje, Jávor Benedek péntek délután három órakor bejelentette: sikerült összegyűjteniük az indulásához szükséges számú ajánlószelvényt, körülbelül 30 ezer darabot. A párt kampányfőnöke szerint életszerű, hogy az utolsó napokban "ébredtek az emberek".
Vágólapra másolva!

"Megtörtént a csoda" - mondta Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje péntek délután a budapesti Deák Ferenc téren, mielőtt leadta volna ajánlószelvényeit a Főpolgármesteri Hivatalban. A kéttucatnyi LMP-s aktivista által kísért Jávor szerint összesen körülbelül 30 ezer kopogtatócédulája gyűlt össze. A Deák téren még tíz perccel délután három óra előtt is adtak le kopogtatócédulát, sőt, egy biciklis aktivista a városháza kapujában érte utol Jávort hat darab cédulával. A főpolgármester-jelöltek indulásához 28 150 érvényes ajánlószelvény szükséges.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Jávor és az aktivisták viszik az ajánlószelvényeket a városházára

Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke azt mondta: minden hamis váddal szemben a választók segítették hozzá az LMP-t ahhoz, hogy önálló főpolgármester-jelöltet állítson. Szerinte teljesen életszerű, hogy az utolsó napokban "ébredtek az emberek", amikor "már a csapból is az folyt, hogy az LMP bajban van". Emlékeztetett arra, hogy tavasszal a fővárosban körülbelül 120 ezren szavaztak az LMP-re, vagyis a 30 ezer ajánlószelvény azt jelenti, hogy minden negyedik szavazójuknak fontos volt, hogy az LMP el tudjon indulni a főpolgármester-választáson.

A pártnak a reggeli közleménye szerint még több mint ezer kopogtatócédula hiányzott. A cédulagyűjtés utolsó óráiról ebben a cikkünkben olvashat.