ORIGOhírcentrumkomment.hu[freemail]videaiWiW

választás 2010MDFJobbikLMPCivil MozgalomFideszMSZP

Képek a választások első fordulójáról

[origo] | Létrehozás dátuma: 2010. 04. 11., 18:27
eszközök:
Szijjártó sminkelt, a gárdisták tortát ettek, az LMP-sek buliztak, az MDF és az MSZP pedig hamar elcsomagolt. Nézze meg az országgyűlési választások első fordulójának estéjén készült fotóinkat!

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
A Fidesz támogatói a Vörösmarty téren várták az eredményeket. További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Az MSZP Jókai utcai pártközpontjában várta az eredményeket. Kattintson a képre!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Ökörsülttel várta az eredményeket a Jobbik Újbudán. A galériáért kattintson a képre!

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Az LMP a Bajcsy-Zsilinszky úton várta az eredményeket. Kattintson a képre!


Fotó: Mudra László [origo]
Szilágyi Erzsébet fasori pártközpontjában várta a szavazatszámlálás eredményét az MDF. Helyszíni képeinkért kattintson a fotóra!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Orbán, Vona, Schiffer, Bokros, Mesterházy, Seres szavazott. Nézzen képeket a szavazás napjáról, kattintson a fotóra!

eszközök:
hirdetes

Kampánynapló

Orbán: A kormány nem egy focicsapat

A Fidesz korábbi bejelentése szerint csütörtökön délután 4 órakor kezdi ismertetni a következő kormány névsorát Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, leendő miniszterelnök. Az erről szóló sajtótájékoztatóra két olyan politikust, Navracsics Tibort és Varga Mihályt visz magával, akik az eddig kiszivárgott hírek szerint bizalmi posztokat kaphatnak az új kormányban. Orbán az [origo]-nak csütörtökön azt mondta: a bejelentésnek meg kell adni a formáját, mert a kormány nem egy focicsapat. Orbán szerint a teljes névsort hétfőn jelenti be.

Ígéretek földje

Hogyan ért szót egy jobbikos és egy LMP-s?

"Sokat lehet tanulni a Jobbiktól" - mondta az [origo]-nak Vágó Gábor, az LMP választmányi tagja, aki a párt legfiatalabb képviselője lehet. Vágót és Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét arra kértük, hogy értékeljék együtt a választások első fordulójának eredményeit. Rasszista-e a Jobbik, ördögbotoznak-e az LMP-sek? Fiatal képviselőjelöltek az Ígéretek földjén.

Kép, hang, videó

Barack Obamát idézi a kampányoló Orbán

Csütörtökön mutatják be Burger Barna Egy kampány krónikája - Orbán Viktor 2010 című fotóalbumát. Burger március 15. és április 25. között mindenhová elkísérte a Fidesz elnökét, gyakran családi körben vagy a Fidesz legfelsőbb vezetőinek zárt tanácskozásain is fényképezhetett. Fotóinak képi világa és mondanivalója követi azt a trendet, amely megjelenik a Fehér Ház fotósainak Barack Obamáról készített fényképein is. Nézze meg, miben hasonlít Orbán Obamára!

Felmérések

Medián: A választók 78 százaléka mondta biztosra a második fordulós szavazást

Csupán a megkérdezettek 29 százaléka tudta pontosan, mely pártok jelöltjei indulnak az ő választókerületében a második fordulóban, ugyanakkor több mint háromnegyedük mondta, hogy biztosan elmegy szavazni - derül ki a Medián két forduló között végzett közvélemény-kutatásából, melyet a pénteki Népszabadság ismertet. Azokban a válaszókerületekben, ahol az MSZP, az LMP és a Fidesz jelöltjei küzdenek meg egymással, a felmérés szerint a Fidesz támogatottsága nagyobb, mint két riválisáé együttvéve.