Itt a bizonyíték, hogy a Jobbik vesztegetett - dokumentumok

Vágólapra másolva!
A Tényekre hivatkozva megírtuk, hogy a korrupt Jobbik a Kisgazdapárt elnökének is pénzt ígért annak érdekében, hogy a párt visszaléptesse talpon maradt jelöltjeit. Az Origo többször foglalkozott az üggyel, azonban most olyan dokumentumok kerültek a Mandiner.hu birtokába, amelyek teljes mértékben alátámasztják Paulina Lászlónak, az FKGP alelnökének állításait. Ebből a rendszerváltás utáni legnagyobb vesztegetési botrány lehet, fogy a levegő Vona Gábor és pártja körül.
Vágólapra másolva!

Olyan dokumentum jutott a Mandiner birtokába, amely igazolja, hogy megfelel a valóságnak Paulina László, a Kisgazdapárt alelnökének azon állítása, miszerint a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a kisgazdajelöltek visszalépéséért cserébe. A „Vállalások a Jobbik Magyarországért Mozgalom részéről az FKgP irányába" elnevezésű iratban az áll, hogy

a Jobbik a választási eredménytől függetlenül vállalja, hogy „finanszírozza 2 jogász munkadíját (a Jobbik Jogi Osztályának díjszabási táblázata alapján)", valamint vállalja azt is, hogy fizeti a kisgazdák budapesti irodájának rezsiköltségét.

A Mandiner kiemeli, hogy a dokumentum végén szereplő záradékban azonban a Jobbik feltételhez köti az említett anyagi juttatásokat. A záradék szerint csak akkor lépnek hatályba a Jobbik vállalásai, ha a kisgazdák visszaléptetik jelöltjeiket a Jobbik javára az országgyűlési választást megelőzően.

Forrás: Mandiner.hu

Ahogy látható,

a dokumentumot Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója írta alá, valamint tanúként hitelesítette Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Balogh Károly, az FKGP elnöke. A dokumentum hitelességét Staudt Gábor egy e-mailben elismerte.

Staudt Gábor képviselői vagyonnyilatkozatának aláírása (felül) és a dokumentumon szereplő aláírás (alul)

Forrás: Mandiner.hu
Forrás: Mandiner.hu

Szabó Gábor képviselői vagyonnyilatkozatának aláírása (felül) és a dokumentumon szereplő aláírás (alul)

Forrás: Mandiner.hu

Forrás: Mandiner.hu

Közös nyilatkozatot adtak ki a kisgazdajelöltek: nem lépnek vissza a Jobbik javára

Jelenleg 11 kisgazdajelölt maradt talpon a Választás.hu hivatalos adatbázisa szerint, azonban Tóth Dezső karcagi jelölt közösségi oldalán posztolt közös nyilatkozatot csupán 10-en írták alá. Ahogy ebben fogalmaztak: „az Isten, Haza, Család értékrenddel összeegyezhetetlen számunkra, hogy anyagi javakért akartak bennünket eladni."

Mielőtt aláírták volna a nyilatkozatot, így tanácskoztak a kisgazdák:

Feljelentést tesz az FKGP választási csalás gyanúja miatt

Korábban elsőként megírtuk, hogy Tóth Dezső választási csalásért feljelentéssel fenyegette meg a Jobbikot. Márkus János kisgazda-politikus a Mandinernek értesülésünket alátámasztotta, és elmondta, hogy kedden választási csalás gyanúja miatt feljelentést fognak tenni.

Előzmények

A Kisgazdapártot is megkörnyékezte a Jobbik – erről számolt Paulina László a Tényeknek, mi pedig megírtuk.

A párt alelnöke olyan dokumentumokat mutatott meg, amelyek azt tanúsították, hogy a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a kisgazdajelöltek visszalépéséért cserébe. Egész pontosan a következőket tartalmazta a Balogh Károly FKGP-elnök, valamint Szabó Gábor jobbikos pártigazgató és Staudt Gábor jobbikos képviselő közötti szerződés:

  • A Jobbik a választás eredményétől függetlenül vállalja, hogy a Kisgazdák budapesti irodájának működési költéségét kifizetik.
  • A Jobbik átvállalja a Kisgazdapárt peres ügyeinek költségét, és jogászainak a munkadíját.
  • A Jobbik anyagilag segíti a Kisgazdapárt vidéki programját
  • A Jobbik és a Kisgazdapárt közösen indul a 2019-es önkormányzati választáson.
Március 15-én a jobbikos képviselőjelöltek esküt tettek a Szent Korona másolata előtt, hogy "Tiszta kézzel" kampányolnak. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A szerződés végén található záradék szerint az ajánlat abban a pillanatban lép életbe, ha a kisgazdák visszaléptetik jelöltjeiket a Jobbik javára az országgyűlési választást megelőzően.

Ahogy elsőként számoltunk be róla, Engelmann József kisgazda-politikus adott hangot felháborodásának a Jobbik vesztegetési kísérletével kapcsolatban.

Azt írta közösségi oldalán, hogy „Balogh Károly, a párt 'képviselője' bagóért eladta a Kisgazdapártot a Jobbiknak!" A párt közleményben is elutasította Vonáék „ajánlatát", hiszen nem tudnak „a Jobbik eszméivel azonosulni", ezért szó sem lehet arról, hogy visszalépjenek a javukra.