Debrecenben is beindult a jobbikos korrupciós úthenger

Vágólapra másolva!
Debrecenben is beindult a Simicska Lajos pénzéből fizetett jobbikos korrupciós henger: most az MSZP jelöltjét, Gurmai Zitát szólították fel visszalépésre. A debreceni eset érdekessége, hogy a párt helyi vezetése korábban azt mondta, hogy senkit sem szólítanak fel visszalépésre, és ilyet sem kérnek. Az országos jobbikos vezetés ellentétei után tehát helyben is esik szét a párt. Az MSZP visszautasította a korrupt, szétesőben levő Jobbik közeledését.
Vágólapra másolva!

Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni országgyűlési képviselőjelöltje visszalépésre szólította fel Gurmai Zitát, aki az MSZP színeiben indul a debreceni 1-es választókerületben - írta a Cívishir.hu. Mindez a nyilatkozat világosan illeszkedik a Jobbik korrupciós botrányába, miszerint

egyenként vásárolnák föl Simicska Lajos pénzéből más ellenzéki pártok jelöltjeit a visszalépés érdekében.

A mostani nyilatkozat azt jelzi óriási törés és ellentét van a Jobbik debreceni szervezetében is, mivel korábban Kőszeghy Ábel, az önkormányzat Jobbik-frakciójának vezetője nemrég a Cívishírnek úgy fogalmazott, hogy Debrecenben a jobbikosok senki javára nem lépnek vissza, és nem is várják ezt el senkitől fordítva.

A Gurmai Zitának küldött felszólítás annak fényében is pikáns, hogy az MSZP politikusa a nők jogainak legnagyobb élharcosa a baloldalon. Most pedig egy olyan párt kért tőle szívességet, akinek az egyik alelnöke, Ózd polgármestere, Janiczak Dávid trágár szavakkal illette egyik beosztottját és kolléganőjét.

Már a Jobbik felső vezetése is repedezik

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt napokban elképesztő korrupciós botránysorozat söpört végig a Jobbikon, és nagyon úgy néz ki, hogy a párt erodálásának jeleként komolyabb repedések alakultak ki a Jobbik legfelsőbb köreiben. Hétvégén Volner János, a párt alelnöke és második embere járt az M1-ben, és adott egy nagyon-nagyon furcsa interjút, váratlanul Vona Gáborról és a lelkiismeretéről kezdett el beszélni.

Az Origo úgy tudja, hogy a sajátos megnyilvánulásban szerepet játszhatott, hogy

Volnert kiszorították a jobbikos médiabirodalom kulcspozíciójából.

A rengeteg botrány, Simicska Lajos szerepe, Szabó Gábor pártigazgató lebukása, mint Simicska táskás embere, az anális szexszel fenyegetőző Vona-helyettes, Janiczak Dávid gyalázata - kérdés, a hátralevő két hetet hogy fogja tudni kihúzni Vona Gábor.

Közben ideológiai téren is feszültségek mutatkoznak a Jobbikon belül. Toroczkai László is üzent a pártvezetésnek: "Mirkóczki Ádám szóvivő nem az én nevemben mondta az alábbiakat." Mármint, hogy Mirkóczi egyfajta őszödi beszédként azt mondta: nem gondolták komolyan korábbi radikalizmusukat.