Francia politikus: A zsidók nincsenek biztonságban Franciaországban

Vágólapra másolva!
Malek Boutih az Inter France rádiónak nyilatkozott annak kapcsán, hogy Trèbes-ben egy 80 éves férfi antiszemita indítattású gyilkosság áldozata lett, amit vélhetően migránsok követték el. Esson tartomány szocialista képviselője, és az SOS Rasszizmus Szervezet volt elnöke szerint a zsidók nincsenek biztonságban Franciaországban, és szomorú amiatt, hogy a francia társadalom passzivitást mutat az ügyben.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal azután, hogy Trèbes-ben egy 80 éves férfi antiszemita (terrorista jellegű) gyilkosság áldozata lett, Léa Salamé újságíró fogadta Malek Boutih, az SOS Rasszizmus Szervezet hajdani elnökét. A francia város elítélte a támadást és sajnálatát fejezte ki, hogy

manapság, a település bizonyos negyedeiben a zsidó felekezetű személyek számára problémás, hogy vallási jelképeiket viselhessék.

Malek Boutih Forrás: France Inter

Malek Boutih szomorú, hogy francia társadalom passzivitást mutat az ügyben.

Számára a Trèbes városában elkövetett merénylet ugyanazokat a kérdéseket veti fel, mint amelyek a 2015-ös párizsi terrortámadást követően fogalmazódtak meg benne.

Az SOS Rasszizmus Szervezet volt elnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy nem szabad válasz nélkül hagyni az ilyen eseteket