Nem voltak hajlandók elítélni az ellenzéki pártok Gyurcsány gyűlöletkeltő videóját

Gyurcsány Ferenc 2017. május 1. DK
Vágólapra másolva!
Megkérdeztük a pártokat, mi az álláspontjuk a határon túli magyarok ellen hergelő kampányanyagról. Egyedül az Együtt, a Momentum, a Fidesz és az MSZP válaszolt. Az egykoron radikális Jobbiknak úgy tűnik, nem volt olyan fontos a kérdés, hogy kifejtsék álláspontjukat. A szocialisták válaszukban finoman odaszúrtak a bukott kormányfő pártjának. Döbbenetes közöny az ellenzéknél a rendszerváltás utáni Magyarország legszomorúbb, legsúlyosabb videójával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Megírtuk, hogy Gyurcsány Ferenc egy videónak álcázott, dermesztő, felfoghatatlan, megdöbbentő gyűlöletpropagandát tett közzé közösségi oldalán a hétvégén. A felvételen eltakart arcú és eltorzított hangú bűnözőknek vannak beállítva a határon túli magyarok, akik csont nélkül a Fideszre szavaznak. A magát az első számú demokratának beállító bukott kormányfő alakulata szerint ez módfelett veszélyes, ezért el kell venni tőlük a szavazati a jogot.

Gyurcsány Ferenc, bukott kormányfő Forrás: Csudai Sándor - Origo

Megkérdeztük a pártokat Gyurcsány visszataszító videójának ügyében

Az olcsó, primitív, hazug, a félelmekre és az irigységre játszó videó sokaknál kiverte a biztosítékot, ezért megkérdeztük a következő pártokat, mit gondolnak róla.

  • Jobbik
  • LMP
  • MSZP
  • Párbeszéd
  • Együtt
  • Momentum
  • Fidesz

Közülük csupán az Együtt, a Momentum és a Fidesz válaszolt. Elsőként az Együtt reagált a kérdésünkre, akik elküldték Hajdú Nórának, a párt alelnökének a témával kapcsolatos Facebook-bejegyzését.

Az Együtt politikusa kifogásolta, hogy a polgári kormány az állampolgárság mellé megadta a szavazati jogot a trianoni döntéssel az ország területén kívülre kerülő magyaroknak.

Az írás későbbi részében – egy kis kommunikációs cikk-cakk után – elfogadhatatlannak nevezte Hajdú a Demokratikus Koalíció videóját, mert szerinte nem lehet magyar és magyar között különbséget tenni.

A korábban politikai generációváltást hirdető Momentum sokkal szűkszavúbban reagált Gyurcsány gyűlöletvideójára: nem kívánják kommentálni.

A Fidesz is válaszolt kérdésünkre, a kormánypárt sajtóosztálya Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgatónak az MTI-hez eljutatott közleményét küldte meg nekünk. A politikus szerint Gyurcsány Ferenc kolozsvári kampányvideója mindent elmond a baloldal nemzetellenes politikájáról:

míg a migránsoknak jogokat, lakhatást és ellátást követelnek, addig a határon túl élő magyar emberek ellen uszítanak.

A szocialisták reakciója is befutott szerkesztőségünkbe. Azt írták, hogy a határon túliak szavazati jogát szerzett jognak tekintik, ezért azt tiszteletben tartják.

A Demokratikus Koalíció videója szerintük a DK álláspontját rögzíti, azt semmilyen módon nem kívánják kommentálni.

Utóbbi mondat meglehetősen furcsának tekinthető, a szocialisták finoman odaszúrtak Gyurcsányéknak.