Czeglédy Csaba a Jobbikot is pénzelte

2018.03.30. 18:40

Nemcsak a Demokratikus Koalíciót finanszírozta Czeglédy Csaba, hanem a Jobbik kampányainak is juttatott pénzt - minderről egy tanú beszélt a TV2 Tények című műsorának. Korábban ez a tanú Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba kapcsolatáról beszélt, arról, hogyan lettek állami megbízásokból magánvagyonok a számláikon. Arról is beszélt, hogy vitte cipősdobozban a pénzt Gyurcsánynak, és hogy a bukott miniszterelnöknek beépített emberei voltak az MSZP-ben. A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet: tisztázza, hány cipősdobozt kapott tele pénzzel a börtönben ülő Czeglédy Csabától. Czeglédy egyébként 50 millió forintot adott Kész Zoltán veszprémi időközi választási kampányára. Ötven kicsi indián, így viccelődött Czeglédy és Kész, mert hogy így hívták egymás között a korrupciós pénzt.

Kész Zoltánnak 50 millió forintot adott Czeglédy Csaba, de a Jobbik kampányaiba is beszállt - mondta egy tanú a Tényeknek. A megállapodás az volt, hogy pénzzel segíti Czeglédy a jobbikos kampányokat, és cserébe megbízásokat kap. 

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje nemcsak a baloldali pártokat, hanem a Jobbikot is folyamatosan pénzelteForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, Szigetváry Zsolt

Kész Zoltán 2015-ös kampányába Czeglédy meglehetősen gyanús körülmények között 50 millió forintot adott át - mondta a tanú. Szólt arról is, hogy mindig Czeglédynek szóltak Gyurcsányék, ha valakinek pénzt kellett adni.  

Gyurcsány pénze cipősdobozokban jutott el az emberekhez

Mint arról korábban beszámoltunk, egy védett tanú adott interjút a Tényeknek Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba kapcsolatáról, hogy hogyan lettek állami megbízásokból magánvagyonok a számláikon, és hogyan lett Czeglédyből Gyurcsány kémje az MSZP-ben. Czeglédy Csaba éveken át dolgozott Gyurcsány Ferenc jobbkezeként, miközben maga Czeglédy látszólag az MSZP oldalán állt – állítja a Tényeknek nyilatkozó védett tanú, aki nem szerette volna felfedni kilétét.

A tanú szerint Czeglédynek komoly szerepe volt a DK felépítésében, amelyet MSZP-s érdekei miatt nem akart vállalni. Gyurcsány Ferenc mindig, mindenről tudott, ami az MSZP-ben történt, ráadásul, akiket az MSZP-ben Czeglédy finanszírozott, nem voltak a DK-val ellenségesek – mondta a hírműsornak.

Gyurcsány Ferenc ügyvédje cipősdobozban vitte a pénztForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Gyurcsány pénze gyakorlatilag Czeglédyn keresztül, egy cipősdobozban jutott el azokhoz, akiket le akartak fizetni - részletezte a tanú. „Akkor kis fehér papírcetliken érkezett az összeg Czeglédyhez, aki kiosztotta a pénzeket. Mindig neki szóltak, ha a készpénz kellett erre-arra. Czeglédy cipősdobozban vitte a pénzt Gyurcsányéknak. Bejáratos volt a Gyurcsány házba is."

Sőt, Czeglédy Gurcsány Ferenc személyes és céges ügyeit is intézte, olyan feladatokat látott el, amelyek a bukott miniszterelnök számára kényes ügyeknek számítottak. Czeglédy ezekben az években információkat is gyűjtött politikustársairól. Pénteken a Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza, hány cipősdobozt kapott tele pénzzel a börtönben ülő Czeglédy Csabától.

A Tények mai riportját itt megnézheti.

A TV2 Tények holnap is folytatja a megdöbbentő leleplezést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK