Gulyás Gergely: A nagy részvétel azt mutatja, hogy a magyar demokrácia erős

választás 2018, Gulyás Gergő sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
A következő Országgyűlés legitimációja nagyon erős lesz - így értékelte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a magas részvételt a vasárnapi parlamenti választáson. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy voltak ugyan szabálytalanságok a vasárnapi választáson - a Fidesz is sok esetben tett panaszt -, de alapvetően a választás rendjét befolyásoló körülmény nem volt.
Vágólapra másolva!

- mondta a politikus a Fidesz eredményváró központjában, a Bálnában Budapesten, miután este hét órakor hivatalosan befejeződött a választás.

Szavazatok számlálása a NVI-nél, Nemzeti Választási Iroda, Választás 2018 Fotó: Mudra László - Origo

Gulyás Gergely jelezte, még arra is jó esély van, hogy a mostani legyen minden idők legmagasabb parlamenti választási részvétele.

Gulyás Gergely Fotó: Hirling Bálint - Origo

Értékelése szerint ez közös siker, a magyar demokrácia közös sikere.

A frakcióvezető köszönetet mondott mindenkinek, aki elment voksolni, azoknak pedig külön is, akik a kormánypártokra adták szavazatukat.

Fontosnak nevezte, hogy azokban a szavazókörökben, ahol még sorban állnak a választópolgárok, mindenkinek legyen lehetősége leadni a szavazatát. A választási szerveket ennek biztosítására kérte.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy voltak ugyan szabálytalanságok a vasárnapi választáson - a Fidesz is sok esetben tett panaszt -, de alapvetően a választás rendjét befolyásoló körülmény nem volt.


- zárta szavait az alelnök-frakcióvezető.

A sajtótájékoztató után Gulyás Gergely több újságírói kérdésre is válaszolt, és egyebek mellett arról beszélt: továbbra is azt reméli, hogy a stabil kormányalakítást lehetővé tevő 100 mandátumot sikerül elérni. Azon túl minden ajándék - fogalmazott.

Választás 2018, Gulyás Gergő sajtótájékoztató Fotó: Hirling Bálint - Origo

Egy esetleges koalíciós kormányzást firtató kérdésre azt válaszolta, nincs okuk erről beszélni, abban bíznak, hogy a választásnak világos eredménye lesz.
Megerősítette továbbá azt az álláspontját, hogy a realitás határán messze túl van a kétharmados többség.
A részvételről a frakcióvezető azt mondta: "nem gondolom azt, hogy attól, hogy többen mentek el, nekünk rosszabbak lennének az esélyeink".