Szocialista tempó: újabb XVII. kerületi óvodánál csaltak

Vágólapra másolva!
Újabb balos csalásról értesültünk. A helyszín ezúttal is Rákosmente, és ezúttal is egy óvoda előtti aszfaltra festették fel az MSZP-P helyi jelöltjének nevét. A körzetben Dunai Mónika, a Fidesz-KDNP jelöltje esélyes, feltehetően ez összefüggésben van a szocialista aktivisták akciójával. Egyre inkább úgy néz ki, hogy szervezett szocialista csalássorozattal van dolgunk a XVII. kerületben.
Vágólapra másolva!

Alighogy egy órája megírtuk, hogy a jogszabályi tiltás ellenére az egyik rákosmentei szavazóhelyiség előtt nagy fehér betűkkel az MSZP-P jelöltjének neve díszeleg az aszfalton, érkezik szerkesztőségünkbe a következő balos csalásról szóló információ.

A heltai téri Rákosmenti Bóbita Óvoda előtti aszfaltra vörös színnel felfestették az MSZP-P helyi jelöltjének, Lukoczki Károlynak a nevét.

A hatályos jogszabályok még a Rákosmenti Bóbita Óvodára is érvényesek, aminek értelmében kampánytevékenység nem folytatható a szavazóhelységtől számított 150 méteres körzeten belül. A szocialisták ismét megszegték. Itt a kampányfelirat:

Forrás: Origo

Picivel visszább meg irányt is mutattak a feltehetően szocialista-közeli aktivisták. Erre menjenek a demokraták, erre pedig a birkák:

Forrás: Origo

A jogszabály szöveg így szól: „a szavazóhelyiséget magában foglaló épületnek a szavazóhelyiség megközelítését szolgáló bejáratától számított 150 méteres távolságon belül azonban – közterületen – választási kampánytevékenység a szavazás napján nem folytatható." A körzet azért is pikáns, mert Dunai Mónika, a Fidesz-KDNP simán nyerhet itt a közvélemény-kutatások szerint.