A lengyel miniszterelnök levélben gratulált Orbán Viktornak

Orbán Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Budapest, 2018. január 3. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kezet fog a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2018. január 3-án. A december 11-én hivatalba lépett új lengyel miniszterelnök első hivatalos külföldi kétoldalú látogatására érkezett Magyarországra. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyarországi kormánypártok győzelmének mértékét, a jelentős társadalmi legitimációt emelte ki Orbán Viktornak írt gratuláló levelében Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, aki a sokéves barátságot és bizalmat nevezte a magyar-lengyel együttműködés alapjainak – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden este.
Vágólapra másolva!

A magyar társadalom támogatja a kormány politikáját és az Orbán Viktor által képviselt értékeket, melyeket a lengyel miniszterelnök maga is oszt – olvasható a levélben.

Mateusz Morawiecki és Orbán Viktor Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mateusz Morawiecki hozzátette: arra számít, hogy

Magyarország és Lengyelország kapcsolata a következő időszakban tovább erősödik és fejlődik,

és a visegrádi együttműködés keretében is megfelelően tudják majd formálni a régió, illetve az egész Európai Unió jövőjét. "Optimizmussal tölt el, hogy látásmódunk e tekintetben egyértelmű és összhangban van" – szögezi le gratuláló levelében a lengyel kormányfő.