Merkel Orbán Viktornak: Németország megbízható partner marad

MERKEL, Angela
Berlin, 2018. március 5. Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke sajtótájékoztatót tart a párt berlini székházában 2018. március 5-én, egy nappal azután, hogy a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kétharmados többséggel jóváhagyta a CDU-val és a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) kidolgozott koalíciós szerződést. Merkel szerint a szavazás jó alap a közös kormányzáshoz. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Vágólapra másolva!
"Szívből gratulált" Angela Merkel Orbán Viktornak a magyar parlamenti választáson elért sikeréhez; táviratában a német kancellár megbízható partnernek nevezi Németországot, amelyre a magyar kormányfő a jövőben is hagyatkozhat – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.
Vágólapra másolva!

"Magyarországot és Németországot hosszú és gyümölcsöző közös történelem és partneri kapcsolat köti össze. Németországra Ön a továbbiakban is mint megbízható partnerre hagyatkozhat, amikor európai és kétoldalú tennivalóink elvégzésén munkálkodunk" – fogalmazott a német kancellár.

Angela Merkel Forrás: MTI/EPA/Felipe Trueba

– zárul Angela Merkel távirata.