D.A.S. JogSzerviz: mihez tartsd magad egy fesztiválon?

Sziget Fesztivál 2017 0811
Vágólapra másolva!
A fesztivál házirendje szinte minden esetben meghatározza a beléptetés módját, a tiltott tárgyak listáját, melyek bevitele nem megengedett – mondta el az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértője. A kapott karszalag nem átruházható, így annak levétele és másnak való átadása jegyhamisításnak minősül, tettenérés esetén pedig eljárás indul a hamisítóval szemben.
Vágólapra másolva!

Dr. Sári Judit kifejtette: míg a jó idő tart, a kisebb-nagyobb fesztiválok szinte egymást érik hazánkban. Bármelyik mellett is tegyük le a voksunkat, pár alapszabályt érdemes előre ismerünk.

A fesztivál napijegy vagy hetijegy megvásárlásával szerződést kötünk az üzemeltetésért felelős céggel, egyben elfogadjuk annak általános szerződési feltételeit is. Az ÁSZF megtekinthető a szervező weboldalán, azt nyugodtan elolvashatjuk, ha biztosra szeretnénk menni.

De mire is figyeljünk?

A fesztivál házirendje szinte minden esetben meghatározza a beléptetés módját, a tiltott tárgyak listáját, melyek bevitele nem megengedett (például alkohol, pirotechnikai termékek, gázspray stb.).

A kapott karszalag nem átruházható, így annak levétele és másnak való átadása jegyhamisításnak minősül, tettenérés esetén pedig eljárás indul a hamisítóval szemben.

A fentieken túl a fesztivál látogatói kötelesek tartózkodni minden olyan megnyilvánulástól, cselekedettől, amely mások személyi jogait, életét, testi épségét, egészségét veszélyezteti.

További jó tanácsok

Számoljunk azzal is, hogy a rendezvényen hang- és képfelvétel készülhet. Tehát a jegy megvásárlásával beleegyezésünket adjuk arcunk, megjelenésünk, megnyilvánulásaink rögzítéséhez azzal a feltétellel, hogy az csak hozzájárulásunkkal nevesíthető.

Fotó: Rockstar Photographers

A szervező írásbeli engedélye nélkül tilos a fesztivál területén, illetve annak bejárata előtt kereskedelmi, gazdasági és reklámtevékenységet folytatni, bármilyen termékről, szolgáltatásról legyen is szó.

Kizárólag a rendezvény szervezői által üzemeltetett csomagmegőrzőkben elhelyezett értéktárgyakért vállal felelősséget a fesztivál, de ott is csak korlátozott mértékig.

Egy szó, mint száz, a jó hangulat ellenére is ügyeljünk a fenti szabályok betartására. Legyünk együttműködők a beléptetéskor, személyes iratainkat ne felejtsük otthon, és tartózkodjunk a veszélyes dolgoktól – mondta végezetül dr. Sári Judit.