D.A.S. JogSzerviz: Önre vonatkozik kollektív szerződés? (1. rész)

Budapest, 2017. július 18. Utas új elektronikus bérletét ellenőrzi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegyellenőre Budapesten, a Deák téri metrómegállóban 2017. július 18-án. A napokban elindította a BKK az online jegy- és bérletvásárlási felületet, amelyre a vásárlóknak minden nap be kell majd lépniük. Először teljes árú és tanuló, félhavi és havi Budapest-bérletek, 24, 72 órás és hetijegy vásárlására lesz lehetőség. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A kollektív szerződés egy olyan szerződés, amely szabályozhatja a munkaviszonyból származó, vagy az ezzel kapcsolatos jogot vagy kötelezettséget, illetve a feleknek a kollektív szerződés megkötésével, teljesítésével, megszüntetésével, jogaik gyakorlásával, kötelezettségeik teljesítésével kapcsolatos magatartását – mondta el az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértője. A kétrészes írás első részét olvashatja.
Vágólapra másolva!

Dr. Gombolai Éva kifejtette: a kollektív szerződés kifejezés sokak számára cseng idegenül, holott minden 4-5. munkavállaló munkaviszonya, közalkalmazotti viszonya mögött jelen van.

Ilyen esetben a munkaviszonyt egy háromszintű rendszer szabályozza, melynek csúcsán a jogszabályok állnak, ezt követi a kollektív szerződés, végül egyéni szinten a munkaszerződés.

Amikor tehát azt vizsgáljuk, hogy jogosan járt-e el a munkáltatónk, vagy pontosan mik is a kötelezettségeink, nem elegendő, ha a munkaszerződést, vagy a Munka Törvénykönyvét tanulmányozzuk.

A kollektív szerződés egy olyan szerződés, amely szabályozhatja a munkaviszonyból származó vagy az ezzel kapcsolatos jogot vagy kötelezettséget, illetve a feleknek a kollektív szerződés megkötésével, teljesítésével, megszüntetésével, jogaik gyakorlásával, kötelezettségeik teljesítésével kapcsolatos magatartását.

A kollektív szerződések fajtái

Vannak ágazati kollektív szerződések, többmunkáltatós kollektív szerződések, illetve a helyi, egy adott munkáltatónál érvényben lévő kollektív szerződések – húzta alá a D.A.S. JogSzerviz szakértője.

Magyarországon a kollektív szerződések túlnyomó többsége az utóbbi körbe tartozik, és a munkaviszonyok 20-25 százaléka érintett kollektív szerződéssel, ami a nyugat-európai 80 százalékos lefedettséghez képest nem mondható magas aránynak.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A kollektív szerződés ismerete azért nagyon fontos, mert nem csupán olyan kérdéseket rendezhet, amire a törvény nem tartalmaz előírást, hanem a törvénytől eltérően is szabályozhatja a munkaviszonyunkat.

A szabályozás legfontosabb pontjai

Korábban ez az eltérés csak a munkavállaló javára történhetett. Ez a szabályozás azt eredményezte, hogy a munkáltató csak olyan kollektív szerződést köthetett, amely számára a törvényi szabályozásnál kedvezőtlenebb helyzetet eredményezett.

A jelenlegi törvényi szabályozás szerint a kollektív szerződés a – eltérő rendelkezés hiányában - a Munka Törvénykönyvének a munkaviszonyra és munkaügyi kapcsolatokra vonatkozó részétől eltérhet.

Ez azt is jelenti, hogy a felek a tárgyalásaik során kölcsönösen kedvező megállapodást hozhatnak létre, szabadabban alkudozhatnak – hangsúlyozta dr. Gombolai Éva.

(A D.A.S. JogSzerviz szakértőjével készült írás második részét hamarosan közöljük – a szerk.)