Első alkalommal Magyarországon: páneurópai konferencia a technológiák adásvételéről

Vágólapra másolva!
Magyarországon első alkalommal kerül megrendezésre a szellemi tulajdonról szóló, nagy hagyományokkal bíró páneurópai konferencia. A budapesti főtéma: technológiák adásvétele, mint az innováció üzemanyaga.
Vágólapra másolva!

A konferenciát idén első alkalommal tartják Magyarországon, június 6-8. között Budapesten, a Budapest Marriott Szállodában - tudtuk meg Lantos Mihálytól, a Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda Kft. vezetőjétől.

A főszervező a Licensing Executives Society International (LESI), amely az egyetlen olyan nemzetközi társadalmi szervezet, mely fő feladatának tekinti a szellemi tulajdon üzleti hasznosítását. A LESI olyan nemzetközi társadalmi szervezet, amely világszerte több mint tizenkétezer tagot számlál, és fő feladatának tekinti a szellemi tulajdon üzleti hasznosítását.

Tagjai a szellemi tulajdon hasznosításával és/vagy védelmével hivatásszerűen foglalkozó szakemberek, ügyvédek, szabadalmi és védjegy ügyvivők, kockázati tőkések, innovatív vállalatok, feltalálók, vállalkozók és mindazok, akik felismerték, hogy a szellemi tulajdont megtestesítő értékek leggyorsabban és leghatékonyabban a technológia transzfer által nyújtott lehetőségek kihasználásával realizálhatók.

A magyar partner a LES Magyarország Közhasznú Egyesület, a konferencia hivatalos nyelve az angol, és tárgykörét "A technológiák adásvétele, mint az innováció üzemanyaga" átfogó cím fejezi ki.

A páneurópai konferencián a plenáris ülésen előadást tart majd Benoit Battistelli, aki ez év július 1-jén veszi át az Európai Szabadalmi Hivatal elnöki tisztét, továbbá dr. Bendzsel Miklós, a Ma­gyar Szabadalmi Hivatal elnöke, Gerard de Nazelle, az Európai Technológiai és Innovációs Intézet igazgatója, Antonio Campinos, az EU Védjegy és Design Hivatala (OHIM) Adminisztratív Tanácsának elnöke és feltételezhetően következő elnöke, Patrick O'Reilly, a LES International elnöke, továbbá Rubik Ernő feltaláló és innovációs vállalkozó.