Duplakoncerttel ünnepli a Ghymes a karácsonyt

Vágólapra másolva!
Hosszú évek óta hagyomány a Ghymes együttes karácsonyi koncertje; idén kettőt is tartanak december 15-én, egyet a gyerekeknek, egyet pedig a felnőtteknek és a nagyobb gyerekeknek. Ezen az esti "felnőtt" koncerten a két évvel ezelőtt megjelent Mendika című karácsonyi lemezük dalait adják elő. 
Vágólapra másolva!

Fotó: Both Gábor
Fotó: Both Gábor

A huszonhat éve felvidéki magyar zenészekből alakult Ghymes zenekar egyik legfontosabb hagyománya az évek óta minden decemberben megtartott karácsonyi koncert, amely most sem marad el, december 15-én duplakoncerttel várják az ünnepeket. Délután a kisebb gyerekeknek a Csak a világ végire című gyereklemezükről zenélnek, este pedig a két éve megjelent Mendika című album anyagát adják elő: karácsonyi dalokat énekelnek a rájuk jellemző népzenei átiratban.

A lemez címe egy régi felvidéki népszokásra utal: mendikálásnak nevezték azt, amikor szenteste a gyerekek elindultak énekelni az ablakok alá. A Gyhmes vendége lesz a koncerten a Zuglói Hunyadi János Általános Iskola nagykórusa. A gyerekkoncertre 1800, az esti Mendika-koncertre 4000 forint a belépőjegy.