Mit vegyünk egy sorozatfüggőnek karácsonyra?

Így jártam anyátokkal Neil Patrick Harris
Vágólapra másolva!
Mit szólna karácsonyra egy faliórához, amelyet a Castle ihletett? Szilveszterkor Peter Griffinnek öltözve bulizna? Január elsején pedig egy Grace kliniká-s termoszból inná az életmentő kávét? Adunk pár ötletet, hogy mivel lepheti meg sorozatfüggő szeretteit, barátait, esetleg önmagát.
Vágólapra másolva!

Ha sorozatrajongónak keresünk ajándékot, első körben nem árt szétnézni a DVD-, illetve Blue-ray-megjelenések között. Idén inkább filmeket adtak ki, de azért rá lehet bukkanni egy-két sorozatra is: megjelent például a Trónok harca első három évadja díszdobozban, amely tizenöt DVD-t foglal magában. Jó választás lehet a viszonylag frissen (szeptember végén) kijött A törvény nevében is, amely számos extrát is tartalmaz, werkfilmtől kezdve két audiokommentáron át a Matthew McConaugheyvel és Woody Harrelsonnal készült interjúkig.

Több sorozatos DVD közül válogathatunk Forrás: Pro Video / InterCom

Sorozatok közül idén adták ki A zöld íjász és a Luther első évadját, illetve négy DVD-n megjelent a 24 kilencedik szezonja, az Élj egy új napért! is, amelynek extráiból többek között az is kiderül, hogy napjaink politikai eseményei miként hatottak a történet alakulására. Ha inkább klasszikus hazai produkciókkal nosztalgiáznánk, akkor a fa alá kerülhet a Másfél millió lépés Magyarországon, valamint a száz epizódot összegyűjtő, díszdobozos Magyar népmesék.

Külföldről is rendelhetünk jópofa cuccokat

Karácsonyig ugyan már nem biztos, hogy ideér az ajándék, de talán így is érdemes egy pillantást vetni a nagyobb amerikai tévécsatornák webáruházaira, ahol mindig találni izgalmas dolgokat. Az ABC-től vehetünk például a Castle idézeteivel díszített faliórát, vagy a Grace kliniká-t idéző termoszt – de talán akad olyan ismerősünk is, aki egy Egyszer volt, hol nem volt-os sporttáskának örülne leginkább.

Castle társaságában múlathatjuk az időt, Peter Griffinnek öltözhetünk Forrás: ABC / FOX

A 24-ért rajongó családtagunkat meglephetjük mondjuk egy CTU-s széldzsekivel vagy egy káromkodós pólóval, szilveszterre, farsangra pedig Peter Griffinnek, vagy Quagmire-nek is beöltözhetünk, ha a FOX-tól rendelünk hozzá cuccokat. Ugyanitt válogathatunk a Simpson család 25. évfordulójára kiadott figurák közül, de akár a Dr. Csont-hoz kapcsolódó mandzsettagombokat is beszerezhetünk.

A CBS-nél a legjobban fogyó termékek között van az Agymenők-et idéző pizsamanadrág, illetve az NCIS-t reklámozó kapucnis pulcsi, de miénk lehet a kacsás nyakkendő is, az Így jártam anyátokkal-ból, amelyet Barney fogadásból hordott egy ideig. Az NBC jóvoltából a Feketelista Redjének kalapját is viselhetjük, illetve mobiltelefonunkat is díszíthetjük a sorozat logójával, kisgyermekes ismerős pedig jó hasznát veheti a Városfejlesztési osztályhoz kapcsolódó babaruhának. Egy Ron Swanson-mellszobor pedig melyik kandallón ne mutatna jól?

Kacsás nyakkendő a nyakra, Ron Swanson a kandallóra Forrás: CBS / NBC

A merész sorozatairól ismert Showtime csatornától is rendelhetünk pazar cuccokat: valamelyik ivócimboránk biztosan örülne egy Dexter-es alátétkészletnek, a rossz alvók pedig a Shameless – Szégyentelenek stílusát jól átadó szemkötőben szunyálhatnak nagyokat. A Homeland rajongóinak többek között zseblámpát tudunk ajánlani, a Kaliforgiá-t kedvelők íróasztalát pedig egy Hank Moody-figura dobhatja fel.

Ha a pénz nem számít

Ha megengedhetjük magunknak, hogy mélyen a pénztárcánkba nyúljunk, szétnézhetünk különböző aukciós oldalakon is, több helyen árulnak ugyanis olyan kellékeket, amelyek egy-egy tévésorozatban játszottak komolyabb szerepet. Már az eBayen fellelhetők olyan nyalánkságok, mint az Egyszer volt, hol nem volt pilotjának forgatókönyve, a Gyilkos utcák-ban használt dzseki, vagy a True Blood – Inni és élni hagyni színésznője által hordott cipő.

A kifejezetten szórakoztatóipari relikviákra szakosodott aukciósházaknál is találhatunk érdekes dolgokat: a Julien'snél épp nem fut tévés árverés, a Profiles In Historynál viszont egy több mint 300 oldalas rajzfilmes katalógusból vásárolgathatunk december 18-19-én.