Tíz elérhető árú autós ajándék karácsonyra

autós karácsony
2695257 09/08/2015 Moscow. Exhibition 'Christmas Time. 100 Days till New Year' at the Central House of Artists. Vladimir Pesnya/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Ötezer forint környékén már meglepően sokféle autós ajándék vásárolható manapság, a többségükről jó eséllyel még nem is hallott. Megmutatjuk, miből választhat, de a felhozatal egy része sajnos óhatatlanul a gagyi tuningkellékek kategóriójába vezet. 
Vágólapra másolva!

A karácsony nem csak a könyv-, ruha-, játék- és műszaki üzletekben az év legnagyobb forgalmú időszaka, hanem az autós kiegészítőket áruló boltokban és webshopokban is. Sokan csak valami apróságot keresnek, ezért az 5000 forint környékén árult ajándékokból szemezgettünk.

Sokféle autós ajándék vásárolható manapság Forrás: RIA Novosti/Vladimir Pesnya

Digitális alkoholszonda kulcstartóval (3700 Ft)

Ezzel az olcsó és praktikusan a slusszkulcs mellé tehető kulcstartó szondával biztosan nagy sikert aratunk a bulizást (vagy másnaposságot) és a vezetést rendszeresen kombináló barátaink körében. A 3700 forintos árát bőven megéri, mert akit ittas vezetésen kapnak, az ennek az 50-100-szorosát is kifizetheti, a jogosítvány bevonásáról nem is beszélve.

Forrás: Origo

Állítólag gyors és pontos mérési adatokat szolgáltat, persze az eszköz gyártója nem fogja kifizetni a bírságot, ha véletlenül mégis ugrik a jogosítvány. Nagyon egyszerű használni, mivel a kijelző megjeleníti a "CAUTION" feliratot, ha az eredmény 0,02 - 0,05 ezreléken belül található.

Vízforraló (4780 Ft)

Biztosan sokakkal fordult már elő, hogy vasárnap a délutáni strandolás után indultak Balatonról Budapestre, de az M7-esen egy koccanás miatt teljesen megállt a forgalom. A zacskós porlevesek kedvelőinek ilyenkor sem kell éheznie, mivel az ügyes kis vízforraló segítségével pillanatok alatt meleg leveshez juthat az elcsigázott társaság, ha a levestasakok mellett véletlenül volt pár üveg szénsavmentes ásványvíz is a kocsiban.

Forrás: Origo

Télen pedig pillanatok alatt forró teát vagy kávét készíthetünk vele, amivel gyorsabban felmelegíthetjük magunkat, mint a hideg motor járatásával.

Cumisüveg melegítő (4730 Ft)

Kisgyerekeseknek jól jöhet, ha például egy kiadós dugó miatt nem ér haza a család az etetés megszokott időpontjára. A táskaszerű kis eszközt elég bedugni a szivargyújtó-aljzatba, és máris melegedik benne az itóka a csöppségek számára.

Forrás: Origo

Kék belső hangulatvilágítás (4990 Ft)

Már lecserélte a IV-es Golfot, de még mindig hiányzik az érzés, hogy egy hosszú éjszakai szakasz után kifolyik a szeme a kék műszerfalvilágítástól? Önnek találták ki a szivargyújtóról táplált kék LED-es padlóvilágítást, amivel bármilyen autóban menő lounge hangulatot lehet teremteni egy pillanat alatt.

Világító szelepsapka (4 db - 3000 Ft)

A LED szelepsapka segítségével könnyen a „Halálos iramban” mozifilmekben képzelheti magát, viszont nem árt tudni, hogy ez a remek kiegészítő a közúti forgalomban nem használható. Cserébe felszerelhető minden autógumi-tömlő szelepsapkával rendelkező járműre, autóra, motorra, robogóra, kerékpárra egyaránt.

Forrás: Origo

Akkor kapcsol be, ha a kerék elkezd forogni, és ha megállt a mozgás, akkor pedig a fény is elalszik, így nagyon energiatakarékos. A színt automatikusan váltogatja, kár, hogy ezt csak lezárt pályán vagy a kertben lehet élvezni, közúti forgalomban nem legális.

Műszerfalba építhető usb-elosztó (3800 Ft)

Az elosztó segítségével egyszerre két eszközt is lehet tölteni vagy működtetni, így nem kell választani aközött, hogy a telefont vagy a navigációt töltsük-e. Eddigi felsorolásunkban talán ez a leghasznosabb kiegészítő.

Forrás: Origo

Krómozott tuningszett (5519 Ft)

A szelepsapkákat, váltógombot és pedálborításokat is tartalmazó szett igazi ár-érték bajnok, hiszen ennyi pénzért egy másik kiegészítő sem teremt ennyire versenyautós hangulatot az utastérben. A krómozott váltógombtól ugyan nem lesz precízebb a kapcsolás, de legalább a kar fogása javul majd.

Szintén látványosan feldobja az utastér látványát a pedálszett, csak arra kell vele vigyázni, hogy nedves időben a cipőtalp és a pedál között közel sem lesz olyan jó a tapadás, mint a gyári gumival.

LED-es ablakmosó fúvóka (2570 Ft)

A kék LED-es ablakmosó fúvóka a fent bemutatott kék hangulatvilágítás és a világító szelepsapka tökéletes kiegészítője. Felszerelése nem igényel nagy szaktudást, csak be kell illeszteni a régi helyére, és egy anyával rátekerni a motorháztetőre. Ezen kívül még két vezetéket rá kell rákötni a fényszoró kapcsolójára, és akkor vele együtt fog kapcsolódni.

Forrás: Origo

Könyöklő (4800 Ft)

A zongoralakk színű betéttel és krómozott pohártartóval rendelkező, fekete műbőrrel borított univerzális könyöklő még egy öreg autó lepukkant belsejét is luxushangulattal lengi be, hiszen ki ne szeretné a tescós energiaitalt a könyökével együtt megpihentetni két sebességváltás között.

Forrás: Origo

Ha pedig automatikus váltós a kocsi, akkor elég csak a kiszálláskor felemelni a jobb kart erről az eszközről, amely mellesleg tárolórekesznek is beválik. Persze ízlések és pofonok, van, akinek nagy örömöt okoz egy ilyen ajándék, de mi inkább nem kérnénk belőle.

Telefontartó (4800 Ft)

Az alkoholszondát leszámítva az összes eddigi eszköz közül a telefontartónak van a legtöbb értelme: a készülék saját kihangosítóját használva alkalmas a vezetés közbeni beszélgetésre anélkül, hogy kézben tartott telefonálásért megbírságolnák, ráadásul az okostelefonos navigálásban is sokat segít.

Forrás: Origo

Vásárlásnál érdemes a készülék gyártmányára és főleg a kijelző méretére ügyelni, a többi már gyerekjáték a szélvédős tapadókoronggal. Sajnos a minőségi kivitelek ára már bőven 6000 forint felett kezdődik, és egy szivargyújtó-töltőre sem árt beruházni.