Megható karácsonyi ajándékok a nagyszülőknek

Grandmother and grandson at christmas holding festive armchair chair male living room handing sitting smiling grandson grandchild family photograph Image Source christmas religious event event christmas decoration decoration fire young child caucasian eth
Grandmother and grandson at christmas
Vágólapra másolva!
A nagyszülők valószínűleg nagyon örülnek a személyesebb jellegű vagy egyenesen kézzel készített ajándékoknak, főleg, ha kapcsolódnak valahogy az unokákhoz...vagy a saját gyerek- és fiatalkorukhoz. Mutatunk pár ötletet, amitől szem nem marad majd szárazon a karácsonyfa alatt, ezt garantáljuk!
Vágólapra másolva!

Ha kisgyerek van a családban

Amennyiben még frissen váltak nagyszülőkké a szüleink, nekik is új az érzés. Ajándékozzunk az unoka lábáról vagy kezéről készített lenyomatot. Ezt magunk is el tudjuk készíteni, kapható ehhez egy szett, minden hozzávalóval. A gipsz lenyomatot hagyhatjuk fehéren is, de még szebb, ha akvarell-festékkel befestjük, például ezüst- vagy aranyszínűre. Mivel egy kis falapra kell a kész művet felragasztani, használható nehezékként vagy csak az asztalra kitett dísztárgyként is. Ha nem szeretnénk, hogy porosodjon, akkor kereteztessük be a lenyomatot, így a falra is ki tudják akasztani a nagyszülők.

Szintén kiváló ajándék, ha az első unokás fotók egyikét plakát méretben kinyomtatjuk. Készíthetünk montázst, megörökítve a pici lábát, kezét, ahogy a nagyszülők tartják. Garantáltan felkerül a falra!

Forrás: Image Source/Image Source/EMMERICHWEBB/Emmerichwebb

Nagyobb gyerekeknél

Melyik nagymama nem örül annak, ha valami szépet készítenek neki az unokái? Készítsünk só-liszt gyurmát, amibe a gyerekek megörökítik kézlenyomatukat, majd miután kiégettük, ki is festik. Ha ügyesek, akár gyurmából meg is formázhatják a családot, jó móka, amikor a családtagok megpróbálják magukat beazonosítani. Segítsünk a gyerekeknek, hogy mindenkinek eltalálják egy-egy karakteres vonását, a hosszú hajat, szemüveget.

A nagyszülők nagyon szeretik a családi fényképeket nézegetni, így jó választás lehet egy saját képekből összeállított falinaptár, vagy egy digitális képkeret, előre lementett fotókkal.

Nosztalgiázzunk egy kicsit!

Készítsünk egy fotókönyvet vagy egy faliképet az elmúlt karácsonyok képeiből. Ha találunk a családi albumban a nagyszülők gyerekkoráról egy-egy képet, azt is használjuk fel, ha nem, akkor kutassunk fel régi képeslapokat, vagy töltsünk le képeket az internetről. Az egész családnak érdekes program megnézni, hogyan változtak az ünnepek az évek során, a nagyszülők pedig nosztalgiázhatnak, mesélhetnek a régi szép időkről.

Forrás: Cultura Creative/Cultura/Zero Creatives/Zero Creatives

A régi az új

Amúgy is tart a retro korszak, így talán könnyebb dolgunk akad, hogy találjunk egy-egy régi tárgyat, ami a nagyszüleink gyerek- vagy fiatal korára volt jellemző. Biztosan van olyan családi történet, aminek van egy-egy jellemző tárgya, ez lehet akár egy rézmozsár, egy falovacska, egy gramofon, vagy egy pöttyös ruha, amelyben a nagypapa először meglátta a nagymamát. Ha meglepjük egy hasonlóval, garantáltan csillogni fognak a szemek.

Ha elég elszántak vagyunk, megpróbálkozhatunk valami konyhaművészeti remekkel is, ami a régi időkre jellemző volt. Készítsünk hókiflit, csörögefánkot. Keressünk régi recepteket, vagy egy óvatlan pillanatban vegyük kölcsön a nagyi receptjét. Hálás lesz, ha egyszer neki is jut valami finomság, és nem ő szolgálja ki az unokákat.