Vágólapra másolva!
Karácsonykor nem mindenki kap hasznos ajándékot: van, akinek inkább valami vicceset szánnak. Mi most összeszedtük azokat a humoros ajándékokat, amiknek még értelmük is van.
Vágólapra másolva!

Ha valakinek nem akarunk világmegváltó ajándékot venni, és nem jut eszünkbe semmi olyan, ami kifejezetten az ő ízlésének tetsző, próbálkozunk egy vicces megoldással. Hiszen

ha az ajándék legalább megnevetteti, nagyon nem lőhetünk mellé.

Az szinte garantált, hogy egy ilyen ajándék nem a leghasznosabb dolog lesz, amit életében kap. Mi azonban most összegyűjtöttünk ötöt, ami amellett, hogy humoros, még rendelkezik is némi funkcionalitással.

Összeszedtük azokat a vicces kütyüket, melyeket használni is lehet valamire Forrás: Thinkstock

Minden, ami R2-D2

Ár: 8-15 ezer forint

A Star Warst gyakorlatilag mindenki, minden korosztályból szereti, most pedig, Az ébredő Erő premierjéhez közel még ideálisabb lehet egy ilyen tematikájú ajándékkal meglepni valakit. Az egyik legnépszerűbb alak az apró sípoló-villógó R2-D2, akiből már minden készült a világon: kulcstartó, zseblámpa, rádió.

A kis droid a falra vetíti a pontos időt Forrás: West Star

Ezek közül az egyik legviccesebb az ébresztőóra:

kedvenc droidunk a falra vetíti ki az aktuális időt.

Másik nagy kedvenc még az okosszéf: ez a "bendőjében" őrzi féltett értékeinket, és R2-D2 csak az okostelefonunk felszólítására, illetve egy négyjegyű kód beírása után nyitja ki ajtaját. Bármelyik mellett is döntünk, ha a címzett picit is kedveli a Csillagok Háborúját, használni fogja a droidot.

Vezeték nélküli... kacsa?

Ár: kb. 8 ezer forint

Sokan zene hatására tudnak a legjobban ellazulni: hol máshol érdemes pihenni, mint a fürdőkádban? Persze emiatt nem fogunk komplett hangrendszert kialakítani a fürdőszobában, a telefon hangszórója pedig nem csak kevés, de féltenénk is a kád közelében.

Az iDuck kacsa jó társ lehet egy hosszú fürdőhöz Forrás: Think Geek

Bár a gumikacsák már kissé kimentek a divatból, az iDuck fergeteges ötlet: tulajdonképpen

egy vezetéknélküli, vízálló hangszóró, ami lebeg a víz felszínén.

A legjobb benne, hogy az ára is 10 ezer forint alatt van, így viszonylag olcsón vásárolhatunk valami olyat, aminek van némi nosztalgiatöltete, de mégis megfelel a mai kor igényeinek.

Kis helyre kis porszívót

Ár: 3-6 ezer forint

Az íróasztalokon nem nehéz nagy rendetlenséget kerekíteni percek alatt, különösen igaz ez azokra, akik enni is szoktak munka közben. Az asztal, rosszabb esetben pedig a billentyűzet is tele lesz morzsával.

Az ilyen embereknek ideális ajándék lehet egy apró, USB-n keresztül indítható porszívó,

amivel egyből feltakaríthatják maguk után a maradványokat, hogy ne kelljen disznóólban dolgozni.

Egy apró porszívó nemcsak vicces, de hasznos ajándék is Forrás: Independent Minded

Egy ilyen porszívó a billentyűzetet, laptopot is megmentheti attól, hogy felzabálja őket a rengeteg kosz. Persze az már más kérdés, hogy vannak olyan barátok, akik esküdt ellenségként tekintenek majd ránk, ha takarítóeszközt vásárolunk nekik.

Egy felkavaró bögre

Ár: 3-4 ezer forint

A legnagyobb klisé, a legötlettelenebb ajándék egyértelműen a bögre, mégis egy olyan tárgy, ami szinte biztosan nem vész kárba. Ha pedig bögrevásárlásra adjuk a fejünket, ne adjunk kicsire. Az önkeverő bögre ára sehol nem haladja meg a 3-4 ezer forintot, és megkönnyítheti azokat a másnapos, haldokló reggeleket, amikor még a kávét megkeverni is fáradság.

Vannak pillanatok, amikor még kávét keverni is túl nehéz Forrás: Amazon

A bögre alján keverőlapátok találhatók, melyek a fülön lévő gomb megnyomására mozgásba lendülnek, és sokkal alaposabban megkeverik a folyadékot, mint ahogyan azt kanállal tennénk. Persze egy idő után ez is biztos tönkremegy, de akkor még mindig marad az embernek egy bögréje, nem?

Kulcskereső kulcstartó

Ár: 1-4 ezer forint

Kulcstartót adni még a bögrénél is kevésbé ötletes választás, de ha mégis erre vetemednénk (első sorban azért, mert a másikkal csak azt akarjuk éreztetni, hogy gondoltunk rá), vegyünk olyat, aminek még értelme is lehet. Férfi társaim biztos gyakran ácsorognak párjuk mellett, míg az

a számunkra feneketlen dimenziókapunak tűnő táskájából előtúrja a bejárati ajtó kulcsait.

Nem túl dizájnosak, de elveszni sem fognak, az biztos Forrás: Origo

Különösen zavaró lehet ez koromsötétben, és ilyenkor újra elhangzik a klasszikus "mégis mi a fenének kell ekkora táska" kérdés. A különféle sípoló és villogó kulcstartók ezektől a fáradalmaktól kímélnek meg minket.

A Sonic Keyfinder különféle variációi például egyetlen füttyszóra indulnak be, és gyártmánytól függően villogni, sípolni kezdenek, vagy esetleg mindkettőt egyszerre. Bár nem kifejezetten elegáns, az biztos, hogy a kulcs hamar előkerül.