Vágólapra másolva!
Költségkímélően ünnepelni a mai világban – művészet. Mégis van néhány trükk, amely segíthet.
Vágólapra másolva!

Már írtunk arról, hogy miként kímélhetjük meg ajándékvásárlásnál a pénztárcánkat úgy, hogy az öröm mégis garantált legyen. Ezúttal filléres dekorációs megoldásokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek által természetes és hangulatos lehet a karácsony.

Forrás: fickr/Lola_TC

Egy csomag fahéj nem nagy kiadás, ám egy színes szalaggal átkötve nemcsak szépséget, de kellemes illatot is hozhat a lakásba, ha a magasban felakasztjuk. Az úszógyertya látványa szintén üdítő, egy vízzel megtöltött, szép edénybe téve máris vonzó dekorációnk van. Néhány, a virágboltban fillérekért beszerezhető, kiselejtezett fenyőág piros szalaggal való feldíszítése megoldás szintén anyagi kihívásainkra.

Néhány toboz a parkból, színes masnival vagy aranyszállal átkötve, esetleg aranyfestékkel befújva szintén azonnali szépséget teremt otthonunkban. Néhány színes papírt vágj fel csíkokra, azokat sorban összeragasztva el is készült a gyerekek kedves dekorációja, a karácsonyi lánc. A kreativitás bizony a legtöbb esetben pótolhatja az anyagiak hiányát – és még öröm is társul az elkészült alkotásokhoz.