5 karácsonyi dekortipp az utolsó pillanatokra

Vágólapra másolva!
Elúszott, és még semmi sem emlékezeti otthon arra, hogy itt a karácsony? Aggodalomra semmi ok, bemutatunk néhány olyan ötletet, amivel pillanatok alatt ünnepi hangulatot varázsolhat a lakásba, szinte ingyen.
Vágólapra másolva!

A minden helyiségre kiterjedő, tematikus dekoráció elkészítése sokszor rengeteg időt vesz igénybe, és időmilliomosnak kell lenni ahhoz, hogy ezzel is foglalkozni tudjunk a karácsonyi hajtásban. Éppen ezért ne érezze magát rosszul, ha az idén ez nem jött össze, inkább oldja meg gyorsan és egyszerűen, nulla pénzből a dolgot!

Forrás: Petticoatjunktion

Maradék deszka, régi, kopott lábasfedő, egy felesleges kosár és néhány gomb felhasználásával dizájnos „vintage” hóembert állíthat össze. Ebbe a projektbe csak akkor vágjon bele, ha minden hozzávaló kéznél van, vagy tudja, honnan szedje elő azokat.

Készítsen ablakdíszt régi képeslapokból! A levelezőlapok visszahozzák a régi karácsonyok hangulatát – ha van egy kis ideje, nézze meg, ki és mikor írta őket! Ez lehet, hogy nem lesz meg 10 perc alatt, de magára a dekoráció elkészítésére sok időt nem kell rászánnia.

Felesleges, használt CD minden háztartásban akad. Négy db összeragasztásával (egy a talp, 3 pedig körbeveszi a gyertyát) egyszerű gyertyatartót lehet készíteni. A tárgy csodásan visszaveri majd a fényt.

Forrás: midwestliving.com

Szerezzen egy üres befőttesüveget és egy ágat egy örökzöld növényről! (Adventi koszorúból megmaradt magyal, vagy letört fenyőág is megteszi, nem biztatjuk arra, hogy nekiessen egy élő növénynek). Tegye az ágat az üvegbe, töltse meg vízzel, majd következhet a mécses és néhány gyöngy, ami fennmarad a vízen, és már kész is a hangulatvilágítás!

Ha már a fentiekre sincs ideje, dobáljon színes cukorkákat egy befőttesüvegbe vagy átlátszó vázába, és helyezze el a lakás különböző pontjain.

Korábbi nulla forintos, illetve nagyon olcsó dekorációs tippjeinkről itt olvashat, a legextrémebb ötleteket pedig itt találja.