Cicák a fán

cica, karácsonyfa, macska
Vágólapra másolva!
A kutyák karácsonyi ámokfutása után, itt az ideje, hogy a macskákról is megemlékezzünk. Amilyen kicsik, olyan nagy károkat tudnak csinálni a feldíszített karácsonyfával, amit egy gigantikus, szépen kivilágított játszótérnek tekintenek.
Vágólapra másolva!

Amíg a kutyák többsége csak az édességforrást látja a karácsonyfában, a macskák sokkal kreatívabban állnak a dologhoz, ők ugyanis birtokba veszik az egész fenyőt, legyen az kicsi, nagy, mű vagy igazi, a lényeg az, hogy remekül tudnak rajta mászkálni, és a díszek pofozása se áll távol természetüktől. Összeszedtük a legviccesebb karácsonyi macskás videókat.

Vissza a vadonba!

Íme egy remek példa, hogy még a legcukibbnak tűnő szobacica is igazából egy alig domesztikált vadállat, aki foggal körömmel védi a gazdáitól a karácsonyfán megszerzett remek helyét. Ha akkora lenne mint, egy német juhász, már rég megette volna az egész famíliát.


Egy dísszel is jól elvan

Nagyon csodálkoznánk, ha több karácsonyi dísz is kerülne a lenti videóban látható fára. Láthatóan eggyel is remekül elvan a háziak kedvence.


A bőség zavara

Egy ekkora és ilyen szépen feldíszített karácsonyfa láthatóan egy kicsit zavarba hozta a cicát, aki először felmérte a terepet, majd szép komótosan bejárta az egészet.

Ilyen két macskával karácsonyfát állítani

A következő két videó összetartozik, az elsőben egy - a macskáiba szerelmes - fiatalember azt mutatja be, hogy milyen elvetélt ötlet két cica társaságában fát állítani és díszíteni.

A következő felvételen az látható, hogy srác már meg sem próbál egy hagyományos fát állítani, helyette, egy saját készítésű „macskabarát” installációval lepi meg a két cicust. Ötletesnek ötletes ugyan, de jól átjön, hogy náluk a macskák teljesen átvették az irányítást.

Sikeres fadöntés

Az elején még vicces, ahogy ágról-ágra kapaszkodik, aztán egyszer csak megcsúszik a cicus, és innentől kezdve borítékolható a végeredmény. Macskás házban alapszabály, hogy a fát ki kell kötni valamihez.

Csapdába került a mami kicsi cicusa

Ismét egy élő példa a macskákban lakozó vadállatra, az alábbi videóban látható cukorfalat sikeresen betekerte az egyik lábát az égősorba, ám amikor a szeretetteljesen gügyögő gazdája a segítségére sietett, karmolásokkal és harapással értékelte a produkciót.


Tömény rombolás

És a végére jöjjön hárompercnyi tömény rombolás és rendetlenkedés. Akinek van tippje, ötlete, tanácsa, hogy mivel lehet a cicákat leszoktatni a karácsonyfák vegzálásáról, írja meg a kommentek közé!

Kutyák és a karácsonyfahttp://www.origo.hu/karacsony/diszites/20141217-kutyak-es-a-karacsonyfa.html