Get Adobe Flash player
ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW
karácsonyfadíszkreatívkarácsony

Karácsonyfadíszek filcből

2014.01.02., 07:55|Utolsó módosítás:2013. 12. 10., 14:04|

Divatos lila és fehér díszeket, matrjoska babát és baglyot is készíthetünk filcből, ehhez adunk segítséget.

Idén is divatos a trendi, színes karácsonyfa. A hagyományos karácsonyi figurák, mint angyalka, harang, csillag, rénszarvas, szív és persze a fenyőfa számtalan formában lehet jelen a karácsonyfán. Például filcdíszek formájában is. Ám ha nem ragaszkodunk a hagyományos, klasszikus ünnepi enteriőrhöz, a klasszikus karácsonyi színekhez, díszeinket varrjuk meg szokatlan, élénk színű filcből.

Forrás: Kreatív Hobby

A pinkes, lilás árnyalatú karácsonyfadíszek vidám, fiatalos lendületet hoznak otthonunkba. A figurákkal nem csak fenyőfánkat öltöztethetjük fel, fellógathatjuk őket az ablakba, ajtóra, de a csomagokon is jól mutatnak egy-egy extra kis ajándékként, akár az ajándékkísérő kártya helyett is. Elkészítésük nagyon egyszerű, a sablonok alapján kivágott formákat hímzőfonallal kell összevarrni, tömőanyaggal kissé kitömni, majd szalaggal, flitterekkel és gyöngyökkel díszíteni. A hat figura elkészítéséhez szükséges minden hozzávaló, sablon és leírás megrendelhető egy egységcsomagban.

Forrás: Kreatív Hobby


A kicsit visszafogottabb stílus kedvelőire is gondolt tervezőnk, Nekik fehér árnyalatban, leheletnyi lila kiegészítéssel ajánljuk ugyanezt a hat figurát. A fehér díszek elkészítéséhez szükséges hozzávalók, sablonok és leírás is megrendelhető egy egységcsomagban.

Forrás: Kreatív Hobby

Az egységcsomagok mellé más filcfigurákat is tehetünk. Idén nagy divat lett a bagoly motívum, és újra reneszánszát éli például az orosz matrjoska baba is. Utóbbit ezúttal szintén trendi színekben képzeltük el, de ha a sablon már megvan, tetszés szerint hagyományos ruhába is öltöztethető.

Forrás: Kreatív Hobby

A bagoly sem éppen türkizkék tollakkal ékeskedik a valóságban, a barna-türkiz színpárosítás azonban szintén nagyon trendi, így karácsonyfánkonmegengedhetjük magunknak, hogy egy ilyen kivételes bagoly csücsüljön a fenyőágakra. Mindkét forma elkészítése nagyon egyszerű: a sablonok alapján kivágott filcdarabokat hímzőfonanallal varrjuk össze, és tömőanyaggal tömjük ki. A bagoly sablonja letölthető itt, a baba sablonja pedig itt.

A varráshoz (az összeállításhoz) segítséget nyújthat a bagoly esetében ez, a baba esetében pedig ez a rajz.

Design és styling: Drofti Melinda, Győrbiró Barbara
Fotó: Szász Enikő
Szöveg Laukó Brigi

 • Dixit

  Fantázia és logika kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

 • Woodyland játékkonyha

  Minőségi fa konyha a kis szakácsnőknek!

 • Jekl IL PRIMO 2007

  Meleg, édeskés aromák, vaníliás krémes karakterrel.

 • Carcassone

  Építsd fel középkori városod és kereskedelmi utaidat!

 • Castano Hecula

  Fekete bogyós gyümölcsök, szilva és fűszerek aromái jellemzik.

 • YBike futómotor

  Akár már a 2 évesek is megtanulhatnak egyensúlyozni!