Szilveszterkor mindenki wellnessezik?

Irány a természet - akár kúszva, mászva, esetleg úszva is megközelítheted!, programajánló, wellness
Vágólapra másolva!
Ha valaki csak most akarja lefoglalni a szállását, annak kompromisszumokat kell kötnie.
Vágólapra másolva!

Az év végi őrületben nem meglepő, ha az embernek csak karácsony másnapján jut eszébe, hogy mindjárt itt az év vége is, és jó lenne, ha nem megint a tévé előtt, hanem valami sokkal menőbb helyen töltené el a szilvesztert. Ha elég kitartóak és mázlisták vagyunk, talán ráakadhatunk még kedvező csomagajánlatokra, de azért nem árt, ha nem ragaszkodunk egyetlen kiszemelt helyhez, és az év utolsó napjára van B és C-tervünk is.

A szilveszteri last minute utazásokkal nagyobb bajban vagyunk, mint a karácsonyiakkal voltunk. A szentestét a többség hagyományosan még mindig inkább otthon tölti, így a szállodákban még az utolsó pillanatban is volt szabad hely. A szilveszterrel kapcsolatban viszont az az érzése az embernek, hogy mindenki wellness szállodában búcsúztatja az óévet.

Teltház a szaunában

Ahogy körülnéztünk a szálláskereső oldalakon, állandóan a megtelt táblába futottunk bele. Pedig már elképzeltük, ahogy a szálloda wellness részlegében rápihenünk az esti bulira, majd a pazar gálavacsora után X-faktoros és Megasztáros énekesek, esetleg operettdívák szórakoztatnak bennünket, netán a „hungarikumok jegyében" bulizunk, ahogy ezt az egyik szálloda hirdeti.

A masszázs buli előtt és után is jó dolog Forrás: Thinkstock

Bulival és sztárfellépőkkel szinte mindenhol készülnek, de ha a fellépő személye is befolyásolja a választásunkat, akkor jobb, ha bele sem kezdünk a keresésbe. Az utolsó pillanatos szervezésnél ugyanis érdemes némi kompromisszumra törekedni, nemcsak a fellépők személye, de például a helyszín tekintetében is. Néhány nappal szilveszter előtt ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy az ország kiszemelt tájegységében akad még kedvünknek és pénztárcánknak megfelelő szállás.

Hogy néhány konkrétumot is mondjunk: egy héttel szilveszter előtt Hévízen például három csillagos, superior szállodában két éjszakára egy főnek 50 ezer forinttól találtunk szállás, fürdőbelépővel, szilveszteri gálavacsorával és Wolf Kati fellépésével. A négycsillagos lillafüredi Palotaszálló 3 éjszakás csomagajánlata fejenként 98 ezer forinttól indul, de ha valakinek a Dunakanyar környéke a szimpatikusabb, Esztergomban is találhat 3 éjszakás csomagajánlatot, négycsillagos szállodában 85 ezer forintért.

Túrázzon át az új évbe!

Aki karácsony után úgy érzi, hogy elege van a nagy evészetekből, és inkább lemozogná a konstans falás egyre láthatóbb eredményét, az is találhat még néhány testhezálló utazást. Ráadásul egy hegyi menedékházban vagy egy erdőszéli kunyhóban eltöltött óévbúcsúztatónak már önmagában is remek hangulata van. Távol mindentől, ahová nem hallatszik el az ujjongó, őrjöngő, petárda-robbantgató tömeg zaja, ahol jó esetben csak a fenyőfák susognak a szélben, valahogy könnyebb számvetést készíteni a mögöttünk hagyott évről, és lélekben rákészülni az előttünk állóra.

Szilveszter Erdélyben Forrás: Tóth Judit

A kalandtúra-szervező cégek kínálatában rendszeresen szerepelnek olyan szilveszteri utak, melyekből a buli mellett természetesen a túrázás sem maradhat ki. Ha sietünk, talán még elcsíphetünk egy torockói szilvesztert vagy átgyalogolhatunk az új esztendőbe az Alpokalján is.

Aki a falusi hangulatra vágyna, annak telitalálat lehet egy lajosmizsei csárda programja, ahol december 30-án disznótorral hangolódnak a vendégek a másnapra, de lesz lovasbemutató és bejárhatják a környékbeli pusztákat is lovaskocsival, vagy ha lesz hó, akár lovasszánnal is. Szilveszter este pedig négyfogásos vacsorával, cigányzenekarral, majd retro bulival várják a vendégeket. Mindezt fejenként 40 ezer forintért.

Repülővel a szilveszteri partira

Aki inkább valahol külföldön szeretné eltölteni az év utolsó napját, az jó ha felkészül rá lélekben, hogy a nyugat-európai nagyvárosok legjobb helyein fekvő vagy legjobb ár-érték aránnyal bíró szállodái már mind beteltek, vagy épp ebben a pillanatban telnek be az év utolsó napjaira. Szilveszterre persze nem is feltétlenül muszáj szállást találni: ha végigbulizza az ember az éjszakát, másnap már a repülőn vagy a repülőtéren is aludhat. Számítsunk arra azonban, hogy repülőjegyárak is magasabbak a szokásosnál, egy héttel szilveszter előtt december 30-i indulással és január 1-jei érkezéssel Londonba 40 ezer, Párizsba 70 ezer, Rómába 56 ezer, Berlinbe 60 ezer, Dublinba 46 ezer forinttól találtunk jegyet.

A karácsonyi díszben pompázó Dublin Forrás: Tóth Judit

Bár az időjárás december végén itthon is inkább a tavaszt, mint a telet idézte, akinek még ez is kevés, és kellemes 20 fokra vágyna, háttérben a békésen morajló tengerrel, az még gyorsan befizethet egy mediterrán útra, és másnap indulhat is, hogy 100 ezer forintért öt napot töltsön Málta nyugati szegletében. Egy ausztriai síelés sem lehet rossz program szilveszterre, ráadásul a széles választékból talán még maradt szabad hely az utolsó pillanatban is. Aztán már csak azon kell izgulni, hogy hóból is legyen elég.