Negyedórányi szeretetet kaptunk karácsonyra

Nyuszi és Őz
Vágólapra másolva!
Végül nem jutott az Oscar-esélyesek közé Vácz Péter Nyuszi és Őz című aranyos animációs rövidfilmje (Bucsi Rékáé viszont igen), de így legalább megkaphatja a közönség karácsonykor ajándékba. Megmutatjuk.
Vágólapra másolva!

December 15-től, vagyis most hétfőtől ingyenesen meg lehet nézni az interneten a többszörösen díjnyertes kisfilmet, amely két pont-pont-vesszőcske állatfigura igaz barátságáról szól, amelyet nem tehetnek tönkre sem az eltérő televíziózási szokások, sem a Rubik-kocka misztériuma, de még az eldobott kakaó sem, pedig az - úgy tűnik először - örökre elválasztja a két régi cimborát.

A Nyuszi és Őz pár vonalból álló világa első pillantásra együgyűnek és sutának tűnik, de ne tévesszen meg a látszat. A kalamajka, amibe hőseink kerülnek, briliánsan van kitalálva, csakúgy, mint a hepiend. A Disney stúdió hasonló témával játszott legutóbbi rövidfilmjében, de a Nyuszi és Őz nemcsak a különböző animációs technikákról beszél virtuóz módon és humorral, de a kikezdhetetlen barátságról is. A 25 éves alkotó a MOMÉ-n végzett, most Londonban dolgozik.