Óriási hóembert ölelhetünk a Goethe Intézetnél

Hóember
Vágólapra másolva!
Világító hóember várja az öleléseket a budapesti Goethe Intézet előtt. A Kitchen Budapest garantáltan jókedvre derítő installációját éjszaka érdemes felkeresni: ahogy a magányos hóember egyre vidámabb lesz a körölötte állók társaságától, az épület homolokzata is egyre színesebben világít.
Vágólapra másolva!

A budapesti Goethe Intézet előtt jókora hóember foglalja el a járdát. Első ránézésre szimpla karácsonyi dekorációnak tűnik, de a Kitchen Budapest innovációs labor által megálmodott figura több ennél: úgynevezett interaktív karácsonyi boldogság-installáció, amelyre biztosan minden arra járó rácsodálkozik.

Forrás: [origo]


A magányosan ácsorgó hóember napközben is arra sarkall, hogy közelebbről szemügyre vegyük, de hogy valójában mi értelme van az installációnak, az csak sötétedés után derül ki igazán. A hóember sálja alatt szenzorok találhatók, melyek az épület homlokzatának kivilágítását irányítják: minél többen ölelik át, annál boldogabb lesz a hóember, az épület homlokzata pedig annál fényesebben ragyog, először szivárványos, majd kék, zöld, sárga és végül piros színben pompázik.

Forrás: [origo]


A hóember kapcsolatteremtő ereje bizonyítottan kiváló: ott jártunkkor először egyedül öleltük, de azonnal csatlakoztak hozzánk járókelők. Ha legalább ketten körbeálljuk, a hóember leginkább röfögésre emlékeztető hangot hallat - később megtudjuk, ez nem más, mint a vidám hóember nevetése.

A hóember egészen január 2-ig várja az öleléseket, reggel nyolc és este tíz között.