Készítsen fillérekből karácsonyi dekorációt!

karácsony dísz karácsonyi dekoráció toboz készítés
48420534 - woman making christmas advent wreath, close up
Vágólapra másolva!
Jobban kedveli a boltban megvásárolható, kommersz dekorációknál a személyes, egyedi meglepetéseket, melyek nem csak olcsóbbak, hanem még a kreativitását is megcsillogtathatja velük? Mutatunk pár egyszerű, de jópofa ötletet. Miért költene egy vagyont a díszítésre? Csak egy kis kézügyesség kell, meg némi lelemény.
Vágólapra másolva!

Karácsonyi emléktárgy PET-palackból

Egy PET-palack alját és tetejét levágjuk, ezekre szükségünk lesz, a közepét eldobhatjuk. A palack alját belülről fehérre festjük, a közepébe egy kupakot ragasztunk, azon fog állni a Mikulás. Az egyetlen dolog, amibe be kell ruháznunk – nem kerül sokba – egy pici Mikulás- vagy esetleg angyalkafigura. Miután a Mikulást is beragasztottuk, a palack alját vattával vagy kicsi műanyag golyócskákkal töltjük meg – az lesz a hó. Ezután a palack így elkészített talpára fedőként ráhelyezzük a palack tetejét. A kupakját fessük ezüst színűre és kössünk rá egy szép szalagot. (Egy kis videós segítség.)

Házi készítésű díszek, emléktárgyak

Ha ön az a típus, aki szeret otthon szorgoskodni, új dolgokat készíteni, borzasztóan egyszerű dolga van. Egyfelől a saját otthonát is könnyedén és olcsón feldíszítheti, de akár ismerőseinek, barátainak, rokonainak is segíthet a dekorálásban, együtt igazán jó móka lehet készülődni az ünnepekre.

1. Készítsen karácsonyfadíszt! Számtalan anyag közül választhat, most nagyon divatos a szódabikarbóna-tészta, ami gyönyörű fehéren csillog, de nyugodtan bízza magát a fantáziájára: a fahéjrúd, a csipkebogyó, a toboz, a szárított narancskarika mind-mind tökéletes alapanyag.

Forrás: 123RF

2. Ha van olyan ismerőse, aki még nem készített adventi koszorút, vagy önnek jutott hirtelen eszébe, hogy jól mutatna az asztalon, még nem késő egyet készíteni. Szép asztaldísz lesz ünnepek alatt, ha pedig nem használ romlandó anyagokat, például friss fenyőágat, hanem mondjuk anyaggal vonja be a szalmakoszorút, és erre helyez gyertyákat, díszeket, akkor jövőre is fel lehet használni.

3. Rokonok, közeli jó barátok otthonában kedves ünnepi dekoráció lehet, ha a kézlenyomatunkat örökítjük meg valami emlékezetes, romantikus vagy vicces üzenet kíséretében. Keretezzük be a lenyomatokat, akár egy-egy közös fotót is tehetünk mellé. Hát nem elragadó lenne a tudat, hogy ön is az ünnepi dekoráció része valahol?

Forrás: 123RF

Több munkát igénylő, de zseniális fali dekoráció a virágtartó PVC-csőből

Első hallásra fura ötletnek tűnik, de a kész darab elképesztően jól néz ki, és aki a növényeket szereti, biztosan nagyon fog örülni neki. Ráadásul karácsony után is lehet használni, ha másképpen díszítjük, vagy palántákat ültetünk bele!

Ezekre lesz szüksége:

- Egyméternyi PVC-cső – kicsi, 20 vagy 32 milliméteres külső átmérővel – a ragasztható fajtából

- 11 darab, 90 fokos PVC-könyök, a fenti csövekhez való méretben

- 2 darab keresztidom, szintén a fenti méretnek megfelelő (egymásba lehessen dugni őket a csődarabkákkal)

- 1 régi elzáró csapkerék (Olyan, minden valamirevaló sufniban megtalálható darab, ami egy kicsi hajókormányra hasonlít)

- 1 bronz színű fali könyök

- Erős szerelőragasztó

- Egy fólia, amin fest

- Fekete festékspray

- Arany festékspray

- Virágföld

- Palánták

Első körben az egyenes csövekből vágjon le három 10 centis, hat darab 5 centis és három darab 2,5 centis darabot. Ezután a könyökök és keresztidomok segítségével rakjon össze belőle egy ágas-bogas fát, aminek az aljára kerül az elzáró csap (Ennek csak díszítő funkciója lesz, nem kell működőképesnek lennie).

Elsőre bonyolultnak hangzik, de rém egyszerű, csinálja úgy, ahogy ezen a videón látja. Természetesen az ünnepi ídőszakban a palánták és a virágföld nem feltétlenül szükségesek hozzá, a csöveket gazdagon telepakolhatjuk fenyőágakkal, amelyeket persze feldíszíthetünk bárhogy. Így igazán extravagáns karácsonyi fali díszünk lesz.